AcasăNewsS-a găsit soluția! Românii se pot întoarce la muncă

S-a găsit soluția! Românii se pot întoarce la muncă

Prof.dr.Virgil Păunescu: ”Virusul se mișcă atât de repede, încât e posibil ca, până la apariția vaccinului, să ne imunizăm natural”

Un institut de cercetare din Germania a descoperit un algoritm care permite o creștere uriașă a capacității de testare pentru Covid-19, cu aceleași resurse. România ar putea testa 100.000 de oameni pe zi, iar celor care au trecut deja prin boală, imunizați fiind, li s-ar permite întoarcerea la muncă, așa cum se procedează în Germania.

ProfdrVirgil Păunescu Virusul se mișcă atât de repede încât e posibil ca până la apariția vaccinului să ne imunizăm natural

Pentru că în România cele mai multe persoane infectate cu Covid-19 au fost asimptomatice, cei care au trecut prin boală, după testare, ar putea primi un certificat de imunizare, care să le permită întoarcerea la muncă. Măsura a fost adoptată deja de Germania, unde activitatea a început să se reia. Soluția testării masive a populației în țara noastră a fost găsită tot de nemți, care au descoperit o metodă care permite testarea a 100.000 de români pe zi, ne spune directorul Institutului OncoGen, prof.dr. Virgil Păunescu. ”Niște colaboratori de-ai noștri din Germania, de la Banca de sânge din Frankfurt, care este cel mai mare institut de cercetare din lume, au pus la punct o metodă care permite creșterea capacității de testare pentru Covid-19 de 50 de ori. Adică noi, în loc de 2.000 de teste pe zi cât facem acum, am putea să facem 100.000 pe zi, cu aceleași aparate, cu aceiași reactivi, cu aceiași oameni. Metoda este de o simplitate senzațională și am transmis-o deja autorităților române, pentru că este foarte eficientă. Este vorba despre un algoritm care permite testarea a 50 de probe, în loc de una. Testarea ar fi bună pentru că foarte mulți oameni stau în carantină și nu sunt bolnavi. Pe de altă parte, nu sunt puțini cei care au trecut prin boală și nu știu, pentru că mai mulți sunt asimptomatici decât cu simptome. În Germania, care este o țară mai deșteaptă decât noi în privința testării, s-a introdus certificatul de imunizare. Adică ai trecut prin boală, ai anticorpi, atunci ești bun de ieșit pe stradă, ești bun de ieșit la muncă, pentru că nu mai reprezinți un pericol.

Dacă am testa 100.000 de oameni pe zi, am ști câți au trecut prin boală și au anticorpi. Testele rapide sunt și ele foarte bune, pentru că îți arată că ai trecut prin boală și ești vindecat, dar au un 20% grad de eroare și atunci ar trebui dublate de un test PCR, ca să te convingi că nu te-ai păcălit. 80% din cei testați, dacă au trecut prin boală, testul rapid îi prinde, că au anticorpi și atunci le dai certificat și îi trimiți la muncă. Teste se găsesc deja pe piață, dar cred că nu se înțeleg ei de la cine să cumpere și cum. Spitalelor nu li se dă niciun leu, iar spitalele ar putea să cumpere ce au nevoie, dar totul e centralizat”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu.

Vaccinul românesc, aproape gata

Vaccinul împotriva Covid-19, dezvoltat de Institutul OncoGen din Timișoara, va putea fi testat pe oameni în doar câteva săptămâni. ”În toamnă îl băgăm în producție, am găsit și o formulă tehnologică ca să-l producem în țară, să nu scoatem nimic afară. Din experimentele pe celulele umane am observat până acum că nu le omoară și noi am folosit doze de zece ori mai mari decât cele pe care le-am putea administra la om, ca să fim siguri că nu sunt toxice, și nu sunt toxice, că nu aveau cum. În câteva săptămâni este posibil să începem testarea vaccinului pe primii voluntari, iar din toamnă să-l punem deja pe piață. Mi-e greu să cred că nu va mai fi un val de Covid-19 și în toamnă. Iar la căldură nu prea dispare, atâta timp cât India a intrat în carantină totală, iar temperaturile acolo sunt foarte ridicate. Dacă aveam finanțare, lucrurile ar fi mers mai repede. Eu acum particip la o competiție la Ministerul Cercetării, deși suntem singurii pe secțiunea vaccin, am depus prima fază, dar urmează a doua fază, a treia, a cincea și, eventual, prin iulie am putea primi banii. Dar până atunci chinezii scot vaccinul. Eu le-am cerut 500.000 de euro, până vin banii de la Ministerul Cercetării, ca să nu mă mișc ca melcul, dar nu mi-au dat”, ne-a mai precizat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen Timișoara.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.161 afisari

12 COMENTARII

  1. Gata merem la mare la soare fetitele e goale eeeeeEEEEeeee…
    Mamaile ca tanti Tatoiu in casa inca…. 2 ani !

  2. Cand apare din Banat in Ardeal vaccinul si la ce pret.
    Multumesc de raspuns.
    Doare ca cel Tbc da floricele sau nu te doare nici in cur.

  3. @ În principiu, autoimuzarea la contactarea virusului, prin formarea propriilor anticorpi este mai indicată decât stimularea imunizării prin introducerea în organism de material genetic străin, și virusul fiind totuși o formă de material genetic străin, ? Cea mai bună variantă fiind totuși când personele nu contactează viruși, ?

  4. Pai daca virusu nu rezista la alcool.
    De ce nu se face alcool praf si capsulat ? astfel incat odata ajuns in sange praful dizolvat imstant sa distruga virusu ?

  5. @ Apreciați și că specialiștii ar trebui să precizeze și dacă vaccinarea favorizează, într-un anumit mod, pe termen lung, apariția altor boli, unele dintre ele cronice sau mai dificil tratabile, ca reacții ale organismelor de izolare a materialului genetic străin introdus în organisme, ?

  6. Trebuie doar prins la cotitura si buf ceasul rau si omu prost, ai dai la moalele capului.

  7. Deci in traducere libera il chitesti la temperaturi mari cu un amestec de aspirina si cand vine pulberea de 2 3 păhărele de palinka si da de corona pe drum face bum ☀️si e pe lumea cealalta.

  8. @ Și modificări comprtamentale, asociate materialelor genetice introduse în organisme, ?

  9. Iar cat despre vaccinul de la Timisoara, e doar un zvon laudaros, pana sa-l omolegheze, pana sa-l testeze, na c’a trecut Covidul.
    Ei stiau ca nu va fi cazul sa-si dovedeasca produsul, ca va trece Covidul si ei pot pretinde orice …
    Smecheria asta s-a mai facut, doar entuziastii cu aer in freza mai cred in pretentii de astea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger