AcasăNewsS-a facut! FMI si CE ne dau bani cu imprumut si TVA...

S-a facut! FMI si CE ne dau bani cu imprumut si TVA redus la paine

Andrea Schaechter, seful misiunii FMI in Romania, a anuntat, miercuri dimineata, ca reprezentantii tarii noastre si cei ai Fondului Monetar International si al Comisiei Europene au ajuns la un acord pentru un nou acord preventiv prin care sa ne imprumutam de 4 miliarde de euro.

Acordul va fi incheiat pe doi ani, iar suma va fi impartita egal de cele doua institutii financiare internationale. Acordul este unul de tip preventiv, iar Victor Ponta, premierul Romaniei, a anuntat ca spera ca tara noastra sa nu fie obligata sa apeleze la banii pusi de o parte de FMI si CE pentru noi.

Desi acordul mai are nevoie de aprobarea boardului FMI din toamna, reprezentantii celor trei parti implicate sunt increzatori ca aceasta actiune va fi o simpla formalitate.

Altfel, Victor Ponta a anuntat ca Romania a obtinut reducerea TVA la paine pana la 9%. Aceasta masura va intra in vigoare de la 1 septembrie si este una temporara.

Conform rtv.net, Romania ar putea obtine reducerea TVA si la alte alimente, daca reducerea TVA la paine se va dovedi a fi o masura de succes.

sursa foto: rtv.net

author avatar
Cristi Ionita
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger