AcasăNewsS-a deschis sezonul de confiscat averile demnitarilor

S-a deschis sezonul de confiscat averile demnitarilor

Instanta vrea sa-i ia lui Dan Ioan Popescu patru milioane de lei din avere

Decizia instantei prin care Dan Ioan Popescu ar putea fi usurat de 4 milioane de lei din avere da emotii mai multor politicieni si functionari ai statului.

Instanta vrea sa-i ia lui Dan Ioan Popescu patru milioane de lei din avere

Dan Ioan Popescu nu este singurul politician care ar putea ramane fara o parte din avere. Agentia Nationala de Integritate  mai are cativa „clienti” care ar putea pierde sute de mii de euro pe care nu le pot justifica.

Rizea nu poate justifica 300.000 de euro

ANI sustine ca pesedistul Cristian Rizea nu poate justifica 300.000 de euro

Cea mai recenta ancheta demarata de ANI il vizeaza pe social-democratul Cristian Rizea. In cazul lui, inspectorii de integritate au descoperit diferente intre averea dobandita si veniturile realizate. Totodata, ANI  ii imputa lui Rizea o serie de tranzactii suspecte in valoare de aproximativ 700.000 de euro.  Diferenta dintre veniturile declarate si cele dobandite in realitate de deputatul este de 1.264.024 lei (300.000 euro).

Inspectorii ANI au cerut confiscarea averii lui Aurelian Soric

In 2010, alti trei politicieni au fost luati in vizor de inspectorii de integritate. Este vorba Eugen Nicolaescu (PNL) si Mihaita Calimete (PNL). In timp ce Calimete ai intrat in atentia ANI din cauza faptului ca a declarat venituri mai mari decat cele realizate, Nicolaescu a devenit “suspect” dupa ce s-a aflat de donatiile de peste 170.000 de lei pentru campania parlamentara din 2008, virate direct in contul sau, nu au fost mentionate distinct si in declaratia de avere.

Un caz special este cel al fostului senator PSD, Serban Bradisteanu, unde s-a constatat prescriptia materiala. In cazul sau, ANI ceruse confiscarea a aproape patru milioane de euro. Pe langa cele 4 milioane de lei ale lui Dan Ioan Popescu, statul ar putea pune mana pe o suma la fel de fumusica, apartinand fostului comisar-sef de la Serviciul Permise Arges, Codrut Vlasceanu. Ceva mai modest este fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Soric care ar urma sa “cotizeze” cu doar 360.000 de lei, inspectorii ANI cerand deja confiscarea acestei sume.

author avatar
Adelina Ionicel
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger