AcasăNewsS-a decretat oficial epidemie de gripă în România

S-a decretat oficial epidemie de gripă în România

Alertă! Vaccinul trebuie făcut cu recomandarea medicilor

Autoritățile au declarat ieri, oficial, epidemia de gripă care are un impact major asupra populației. Conform datelor de la Institutul de Sănătate Publică sunt peste 7.000 de persoane infestate cu virusul gripal, iar în ultima săptămână au murit 8 persoane, din cele18 cât numără decesele din ultima perioadă, dar numărul celor care sunt în stare gravă este în creștere.

Alertă! Vaccinul trebuie făcut cu recomandarea medicilor

În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere cu peste 99% a numărului de îmbolnăviri de gripă față de nivelul așteptat, iar autoritățile au declarat epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. În urma analizelor de laborator, cazurile sunt diagnosticate pe baza simptomelor: 141 cazuri gripă cu virus AH3, 135 cazuri gripă cu virus AH1, 123 cazuri gripă A nesubtipat, 317 cazuri gripă cu virus B și două cazuri de coinfecții cu gripa cu virus AH3 + virus B. Până la începutul lunii în curs au fost vaccinate antigripal 1.486.486 de persoane din grupele de risc copii, vârstnici, pacienți cu boli cronice de orice vârstă, femei însărcinate, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Vaccin fals pe OLX

În această situație, evident că au apărut și profitorii de câștiguri ușoare, ce nu pot fi controlați de autorități. Pe site-urile de profil vânzare- cumpărare au apărut anunțuri prin care sunt puse la dispoziția doritorilor vaccinurile antigripale. Prețurile pornesc de la 50 de lei și pot ajunge până la 70 de lei. Specialiștii spun că un astfel de vaccin cumpărat alandala de la orice firmă sau de pe internet și care nu are recomandarea unui medic poate provoca alergii severe, având în vedere că nu există nicio garanție că a fost păstrat la o temperatură potrivită sau că se potrivește tulpinii de virus. Conform specialiștilor, vaccinul trebuie ținut în frigidere speciale la temperaturi minime.

author avatar
Ramona Feraru
161 afisari

1 COMENTARIU

  1. Gripa nu-i de azi ,ciuma ,holera,au fost transmise imprastiate de cei care se misca in spatii largi :calatori ,comercianti ,militari etc .
    Arma biologica este tot mai mult utilizata ,asasinatele economice practicate pe scara larga.
    ROMANIA si-a dat chilotii jos dupa 89 pentru ca-i democratie ,libertate si poate sa faca tot prostul ce pofteste.Am vrut in NATO vezi conditiile ,am vrut in UE vezi dezastrul !!,daca nu-l vedeti ori sunteti prosti ori indobitociti prin manipulare sistematica .
    Institutul CANTACUZINO pus pe chituci pentru a face loc pe piata produselor din UE !!,tot ce vine din UE in materie de vaccinuri au ca si tulpini elemente specifice tarii in care s-au fabricat ,iar in Romania sunt apa de ploaie.
    Ca sa-l puna pe picioare din nou Institutul Cantacuzino doar disciplina militara mai poate sa-l reanimeze,in rest avem destui tradatori care sa-l saboteze iar.
    Le statea la multi in gat POLIDINUL !,vezi eficienta vaccinurilor romanesti !,vezi serul antiviperin ,tratamentul antirabic,imunoglobulina !!.Azi plingem ca nu avem !,din cauza tampitilor ,tradatorilor Romania are probleme si va avea multi ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger