AcasăNewsS-a declansat avalansa speculatiilor: Copilotul obisnuia sa aduca femei in cabina, rudele...

S-a declansat avalansa speculatiilor: Copilotul obisnuia sa aduca femei in cabina, rudele celor din avionul malaezian se revolta!

Rudele furioase s-au dezlantuit la adresa oficialilor companiei Malaysian Airlines, asta si pe fondul zvonurilor potrivit carora copilotul aeronavei disparute obisnuia sa se distreze cu femei in cabina de zbor.

Avionul a decolat duminica de pe aeroportul din Kuala Lumpur

Disparitia misterioasa a avionului apartinand companiei Malaysian Airlines continua sa le dea mari batai de cap autoritatilor din intreaga zona, la aproape cinci zile de cand aparatul de zbor, cu 239 de oameni la bord, a iesit de pe radare, undeva intre coasta de est a Malaeziei si Vietnam. Cautarile, atat terestre, cat si aeriene, au fost extinse la sute de kilometri fata de perimetrul stabilit initial. Intre timp, rabdarea rudelor pasagerilor – majoritatea chinezi – a ajuns la limita. Mai ales ca, in ultimele ore au aparut in presa suspiciuni vizandu-l chiar pe copilotul cursei groazei, speculatii deloc de natura sa linisteasca familiile celor aflati la bordul aeronavei.

12 tari participa la operatiunile de cautare

Copilotul s-a si pozat cu cele doua femei in cabina (foto: Current Affair/ Channel 9)

Au fost mobilizate forte impresionante in vederea gasirii avionului de tip Boeing 777, iar operatiunea de cautare a aparatului de zbor a fost extinsa – atat pe calea aerului, cat si pe apa – catre Marea Andaman, implicand nu mai putin de 12 state, inclusiv SUA, Japonia si India. Potrivit declaratiilor ministrului Transporturilor din Malaezia, citat de presa internationala, autoritatile din aceasta tara nu reusesc sa explice, sub nicio forma, unde anume ar fi putut ajunge aeronava: s-a dezintegrat in aer, s-a prabusit pe uscat sau in mare? Este vorba de un ditamai avionul de linie, cu 239 de suflete la bord, despre care se stia ca decolase de pe Aeroportul International din Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing, China, dar care, de duminica dimineata incepand, nu mai e de gasit.

Au aruncat cu sticle in oficialii Malaysian Airlines: Vrem adevarul!

Rudele pasagerilor au aruncat cu sticle in oficialii companiei de zbor

Desi autoritatile de la Kuala Lumpur fac in continuare eforturi sa elucideze misterul legat de aceasta disparitie subita, subiectul tine primele pagini ale presei internationale. Faptul ca nu exista informatii concrete, care sa contribuie la gasirea avionului si a pasagerilor aflati la bord, ci doar diverse ipoteze a condus la instaurarea unei stari de isterie in randul rudelor celor aflati in avion. Acestea si-au pierdut rabdarea si si-au manifestat furia fata de ceea ce considera ei a fi neputinta autoritatilor si a companiei aviatice in cauza. Astfel, disperati ca nimeni nu ii lamureste, membrii familiilor au ajuns chiar sa arunce cu sticle de plastic, pline cu apa, in directia oficialilor Malaysian Airlines, dar si a reprezentantilor diplomatici malaezieni, veniti la Beijing. Acestia s-au intalnit cu familiile pasagerilor, in incercarea de a le oferi cele mai recente informatii despre operatiunea de cautare. „Spuneti-ne adevarul! Vrem adevarul!”, au scandat rudele chinezilor aflati la bordul avionului malaezian.

Ultimele cuvinte ale pilotului catre turnul de control: „Ok, noapte buna!”

Cele mai recente date din ancheta indica faptul ca, inainte ca turnul de control din Kuala Lumpur sa piarda legatura cu aparatul de zbor, pilotul Zaharie Ahmad Shah nu ar fi dat niciun semn ca ar fi avut probleme la bord. „In regula, noapte buna!”, sunt ultimele cuvinte pe care, conform Daily Mail, comandantul in varsta de 53 de ani, cunoscut ca un profesionist desavarsit, le-a adresat controlorilor de trafic din Malaezia, in timp ce avionul se apropia de spatiul aerian al Vietnamului. Nimeni nu si-a imaginat, insa, ca acestea vor fi ultimele cuvinte rostite de Ahmad Shah.

Copilotul, cu femeile in cabina! Compania va face o ancheta

Daca despre pilotul zborului MH370 presa internationala scrie doar laudativ, nu acelasi lucru se poate spune despre tanarul copilot, Farid Ab Hamid. Daca este sa dam crezare marturiilor expuse de o fosta pasagera, copilotul obisnuia sa incalce regulamentele. Femeia sustine ca, in 2011, a calatorit la bordul unei aeronave al carei copilot era Farid Ab Hamid. Intr-un interviu acordat postului de televiziune australian Channel 9, tanara Jonti Roos a afirmat ca, in timpul cursei Bangkok – Luaka Lumpur, ar fi fost invitata in cabina pilotilor. Nu singura, ci impreuna cu o prietena. Desi acest gest a dat multora de inteles ca Ab Hamid (27 de ani) si colegul lui de la mansa ar fi fost mai degraba preocupati de discutii, decat de pilotat, Roos insista ca tanarul aviator parea stapan pe meserie. Asa cum era de asteptat, directorul comercial al companiei malaeziene nu crede o vorba din ceea ce spune femeia pusa pe dezvaluiri bomba. Da asigurari, insa, ca acest gest de care e acuzat tanarul copilot poate fi un semn clar de incalcare a regulilor de siguranta pe timpul zborului, si el va fi investigat.

Va amintim ca o cursa MH370, apartinand Malaysian Airlines, avand 239 de persoane la bord, printre ei 153 de cetateani chinezi si 38 de malaezieni, a disparut de pe radare la primele ore ale zilei de duminica. De atunci, in presa au fost vehiculate mai multe ipoteze, cum ca aparatul de zbor fie s-ar fi prabusit in mare, fie ar fi fost deturnat de teroristi. Autoritatile locale s-au ferit sa excluda categoric aceste teorii, mentionand ca analizeaza fiecare pista.

Cristina Popa

[youtube]AYlnbPFphmQ[/youtube]

[youtube]Drxc9n4Gh-w[/youtube]

author avatar
National
1.453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger