AcasăNewsS-a decis soarta Zilei Naționale a României! Nicolae Ciucă ne spune ce...

S-a decis soarta Zilei Naționale a României! Nicolae Ciucă ne spune ce să facem de 1 decembrie

ziua nationalaS-a decis soarta Zilei Naționale a României! Nicolae Ciucă ne spune ce să facem de 1 decembrie / foto: Antena 3

Parada militară de Ziua Națională a României va fi anulată, din cauza pandemiei de coronavirus. Informația a fost confirmată, joi, de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Oficialul a spus cu subiect și predicat că parada de 1 Decembrie nu va avea loc în acest an. „Cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor. Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică”, a declarat Ciucă, potrivit Mediafax.

„Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică în care ne aflăm. Nu putem ieși din tot ceea ce s-a stabilit în CNSU. Ca atare, așa cum a fost la 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor”, a adăugat ministrul Apărării.

Variante pentru organizarea Zilei Naționale

Nicolae Ciucă spune că se caută soluții pentru marcarea Zilei Naționale a României.

„Căutăm soluții astfel încât să marcăm Ziua Națională în conformitate cu rigorile impuse de limitările și restricțiile pandemiei COVID-19”, conchide ministrul Apărării Naționale. În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban spunea că în acest an, de 1 Decembrie, nu va mai avea loc parada de la Arcul de Triumf: „Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a mai precizat ministrul.

Pentru prima dată în ultimele trei decenii, parada militară de 1 Decembrie nu va avea loc din cauza pandemie de COVID-19. În mod normal, începând de săptămâna viitoare, MApN trebuia să aducă în Bucureşti soldaţii care fac parte din blocul de paradă. Aceștia urmau să fie cazaţi în cămine ale Ministerului Apărării.

Cea mai mare paradă militară din România va fi anulată complet. Exista şi varianta organizării paradei de 1 Decembrie cu un număr considerabil mai mic de militari. Doar cu ajutorul tehnicii de luptă şi cu trecerea peste Arcul de Triumf a aeronavelor MApN.

author avatar
Andreea Vlad