AcasăNewsS-a decis! Restricțiile pentru închiderea magazinelor la ora 18.00, modificate. Prefectul Capitalei...

S-a decis! Restricțiile pentru închiderea magazinelor la ora 18.00, modificate. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Alin StoicaS-a decis! Restricțiile pentru închiderea magazinelor la ora 18.00, modificate. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Închiderea magazinelor mai devreme a produs aglomerație în magazine, fapt ce a nemulțumit oamenii. Măsura a dus la crearea de cozi interminabile în benzinării.

Primul weekend cu restricții prelungite a adus, iată, analize din parte autorităților. Prefectul Capitalei a anunțat că vor fi cerute datele cu privire la comportamentul clienților, acolo unde incidența cazurilor este ridicată.

Alin Stoica recunoate situația și declară că va analiza și va lua măsuri pentru a evita astfel de situații pe viitor. „Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a spus Alin Stoica, la Digi 24.

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a completat el. „Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a subliniat acesta.

Aglomerația s-a mutat în benzinării

În ceea ce privește cozile de la benzinării, după ora 18:00, Stoica a spus că le are în vedere. „Comportamentul acelor clienți era destul de responsabil. A fost un fenomen care s-a petrecut vineri seară”, a completat acesta.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Acestea au fost propuse de Consiliul Național de Situații de Urgență (CNSU), după o ședință avută cu câteva zile în urmă. Măsurile au intrat în vigoare duminica precedentă, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Una dintre regulile impuse de autorități a fost interzicerea mobilității în afara locuinței după ora 20:00, fără un motiv serios, cât și închiderea magazinelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la ora 18:00.

author avatar
Andreea Vlad
1.043 afisari

2 COMENTARII

  1. De la balamuc BCR Erste. Cică era sefulet pe la resurse umane și a protestat activ în 2017, ca și sarcina de serviciu în Pta Victoriei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger