AcasăNewsS-a dat undă verde! Se taie aceste pensii. Există o singură categorie...

S-a dat undă verde! Se taie aceste pensii. Există o singură categorie exceptată

pensieNoua categorie de români care va putea să se pensioneze cu 13 ani mai devreme

Noul președinte al Curții Constituționale a României (CCR) vine cu vești proaste pentru o categorie de pensionari. Marian Enache a dat undă verde tăierii acestor pensii.

Acesta a subliniat că deciziile CCR cu privire la pensiile speciale trebuie să fie echilibrate şi să țină cont de realitățile socio-economice.

Pensiile speciale, tăiate

De asemenea, acesta susține că se pot adapta acestor „realități” toate pensiile speciale, mai puțin cele ale magistraților.

„Pentru restul pensiilor speciale, o decizie a CCR trebuie să fie şi adecvată. Voi urmări ca deciziile CCR să fie adecvate şi realităţilor socio-economice, fără a încălca prevederile constituţionale şi legile. În general, trebuie să avem decizii echilibrate şi cu măsură.

La militari, lucrurile trebuie chibzuite. Şi la adoptarea legilor şi la pronunţarea deciziilor. Pentru militari, legiuitorul trebuie să se gândească foarte bine dacă nu este justificat să aibă pensii, indemnizaţii”, a declarat Marian Enache la Aleph News.

Peste 200.000 de beneficiari

România are un sistem de pensii speciale, inițiat încă de la finalul anilor ’90 și care viza inițial magistrații. Sistemul a fost extins ulterior la personalul militar, diplomați și parlamentari. Rezultatul se traduce în categorii profesionale care permit acordarea unor pensii ce depășesc venitul președintelui României, de 15.000 de lei / lunar și pot atinge chiar dublul acestui cuantum, în cazul magistraților.

În România sunt peste 200.000 de persoane care beneficiază de așa-numitele pensii speciale, grosul fiind reprezentat de cei peste 170.000 de foști angajați ai MAPN și MAI. Următorii la număr sunt foștii angajați SRI, peste 11.700 de persoane.

author avatar
Andreea Vlad
1.005 afisari

21 COMENTARII

  1. TOATE TREBUIE DESFIINȚATE! TOATE, TOATE!!!
    Deci și ale militaurizaților. DE FAPT CU ĂSTEA TREBUIE ÎNCEPUT, CĂ-S CELE MAI MULTE!!!

  2. Mănânci rahat, Barbule! Toate pensiile magistraților trec de 20.000 lei, ele sunt permanent indexate și, mai ales, actualizate funcție de măririle celor din activitate. Una e să nu știi si alte e să fii prost.

    • Vierme, handicapatule, păi eu ce-am scris, militaurizat cretinoid? TOATE TREBUIE DESFIINȚATE!!!

      TOATE!!!!!!!!!!!!

  3. Doamna Andreea Vlad, vă rog, respectuos, să citiți actele normative care stau la baza legilor. Legea pensiilor militare este din vremea lui A.I. Cuza. Bănuiesc că știți cine a fost, asta dacă ați învățat istorie.

    • @Doris 2022-09-05 19:19 19:19:08
      CUZA A FOST UN MARE CURVAR(MERGEA CU KOGALNICEANU LA FETITZE) SI UN MASON DIN GRUPUL PASOPTISTILOR….
      IN AFARA DE ASTA AVEA GRAD DE COLONEL MILITAURIZAT.
      SERVICIILE ROMANESTI SUNT CEL MAI MARE DUSMAN AL ROMANIEI,POLITISTII SUNT CEI MAI BUNI PRETENASHI AI INTERLOPILOR,DACA FACI CARTE NU TE FACI JANDARM BATASH CRIMINAL,DACA ARDE SE STINGE ASA CA SE POATE FARA POMPIERI IAR BRAVIA ARMIE ROMANA E PAZITA DE AMERICANI FRANCEZI GERMANI ITALIENI SI CE MAI E PE AICI….
      CINE ARE TREBUINTZA DE VOI SA VA PLATEASCA.
      EU NU.

  4. Din păcate, Barbule, vierme, handicapatule (adjective folosite de domnia ta), tocmai alea nu vor fi desființate.

      • @Anonim 2022-09-05 19:21 19:21:49 SI nik 2022-09-05 19:40 19:40:58
        PAI EU STIU CA JUDECATORII SI PROCURORII SUNT INARMATI….AU ARME…MILITAURIZATZII LA FEL…CE FACETI…PUNETI PISTOALELE PE MASA…VA IMPUSCATI INTRE VOI SAU VA INTOARCETI LA TARANOAIA…FIECARE LA NOROIUL DE BASHTINA….

  5. Gunoaiele care au distrus si vindut RO si au pus pensii foarte mari si altii nu au ce minca ,trebuie anulate toate pensiele speciale si gunoaiele corupte de politicieni la puscarie pe viata si confiscat totul

  6. Marco Silva,
    1. Ăia de nu au ce mânca, de ce au ajuns așa? Muncă, nu, carte, nici atât.
    2. De tineretul ăsta care nici cartea nu îi place, dar nici munca, peste zeci de ani…..nu vor avea ce mânca. De furat, da!
    3. Gunoaiele de care pomenești, li se fâlfăie de pensii, ei au averi.
    4.Politicieni la pușcărie? Nu o să vedem! Sunt apărați de justiție, că deh, corb la corb…..
    5. Confiscare averilor? Doamne ferește! Avem pe cineva care ar trebui să returneze banii încasați ilegal pe chirie. Credeți?
    Vă doresc, mult noroc!

  7. Pensiile militare trebuiesc puse in ordine. Insa ele nu pot fi desfiintate asa cum doreste cineva de mai sus, decat in conditiile in care beneficiarii acestor pensii sunt exrterminati. Ca o pensie tot trebuie sa aiba. Si daca sunt stabilite pe baza contributivitatii, s-ar putea ca aceste pensii sa creasca si mai mult ca in 2010 cu legile lui Boc si Seitan, titanii luptei cu pensiile nesimtite ale militarilor.

    • sunt unii viermi,ca barbu ,care nu au facut nimic in viata lor. RATATI
      dar au tupeu si gura spurcata.
      CU CRETINI CA BARBU A INCEPUT COMUNISMUL IN ROMANIKA

  8. 1. Pensiile militare sunt integral contributive (art. 31 din Legea nr. 223/2015).
    Când se pune în discuție dreptul la pensii militare trebuie avut în vedere art. 118 alin.(1)-(3), art. 40 alin. (3) și art. 54 din Constituție, precum și dispozițiile Legii nr.80/1995 și Legii nr.360/2002, în special capitolele referitoare la îndatoririle, interdicțiile, obligațiile și interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți din Constituție.
    Prin urmare, rolul și atribuțiile prevăzute în Constituție și în statute pentru militari/polițiști sunt total diferite de cele ale altor categorii socioprofesionale.
    In această situație nu poate fi vorba de discriminare față de pensionarii din sistemul public de pensii, de inechitate socială sau de privilegii.
    In concluzie, orice inițiativă legislativă prin care se urmărește eliminarea pensiilor militare trebuie să vină la pachet cu o inițiativă de revizuire corespunzătoare a art. 118 alin. (1)-(3), art. 40 alin. (3) și art. 54 din Constituție, precum și cu o inițiativă de abrogare a articolelor referitoare la îndatoririle, interdicțiile, obligațiile și interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți din Constituție, impuse cadrelor militare/polițiștilor prin Legea nr. 80/1995 și Legea nr. 360/2002.
    Cu alte cuvinte, dacă se dorește alinierea pensiilor militare cu cele din sistemul public de pensii, pentru identitate de tratament, militarii și polițiștii trebuie să fie exonerați de obligațiile și constrângerile prevăzute în Constituție și în statute.
    2. Celelalte pensii de serviciu sunt compuse din pensia contributivă, stabilită potrivit sistemului public de pensii, plus o parte necontributivă (supliment din partea statului), plătită de la bugetul de stat.

  9. Poate citește și duduia care a scris articolul, comentariile dvs. Dacă o să înțeleagă, este altă poveste.
    Din punctul meu de vedere, este o mare habarnistă! De ce? Deoarece, ca să scrii un asemenea material, trebuie să te documentezi, ceea ce domnia sa nu a făcut. Rușinică cucoană!

    • @Autor: Andreea Vlad
      SA INCERC SA RASPUND CU INTELEPCIUNE….
      1.NICI O BATALIE NU E PIERDUTA PANA NU E DATA….
      2.PRIMA CONDITIE PENTRU A LUA UN EXAMEN E SA TE PREZINTI-MACAR E UN ACT DE CURAJ….
      3.SUBIECTUL E DE MARE ACTUALITATE ASA CA ORICE ATI FI SCRIS IDEEA CONTEAZA…FAPTUL CA ATI ABORDAT SUBIECTUL…EU POT RIDICA PUTIN CORTINA…UN CENTRU „DE PUTERE” DIN ROMANIA „SEMNALIZEAZA” „STANGA SI FACE DREAPTA”…ADICA ZICE CA PARLAMENTUL POPORUL EXTRATERESTRII IN GLUMA BINEINTELES…POT DESFIINTA PENSIILE SPECIALE…MAI PUTIN ALE MAFIOTZILOR….PARDON…MAGISTRATILOR….SUNT VREO 15.000 PENALI…PARDONI…LEGALI….FOLOASE CUVENITE…FOLOASE NECUVENITE NU EXSTA..SPER CA V-A AMUZAT IRONIA…
      @Anonim 2022-09-06 14:33 14:33:57
      ANONIM…EU NU ZIC NIMIC….DOAR SFINTII PROROCI PARAZITII….CHELOO
      https: //www. youtube. com/watch?v=eTfN7UmWIAw
      Comedia e horror realitatea e sf
      În acest film de acţiune drama e c-aia e
      Nu e teatru de păpuşi animaţie 3d
      Sclavilor bine aţi revenit în RSR
      Dragostea dintre maimuta si om se consuma in pom
      Faci din cac*t bici dar nu faci din cac*t om

  10. Cu pensiile militare s-a sarit calul incepand cu anii 2010 cand politicienii au vrut sa scape de dosarele pe care politistii le aveau in lucru si le-au dat posibilitatea de a introduce in cuantumul pensiei tot felul de sporuri de care ceilalti care iesisera inainte , desi au lucrat in aceleasi conditii, nu au beneficiat de ele. Astfel au iesit baetii cu pensii de 2 /3 ori mai mari decat ale celor care iesisera inainte.Totodata marea majoritate au iesit pana la implinirea varstei de 50 de ani si cu o vechime de 15 sau max.20 ani ceea ce nu se compara cu vechimea de 30 /40 ani cat au avut cei care au iesit inainte de 2010.S-a creat asfel o discrepanta intre pensiile militarilor care au iesit la date diferite si de aceia toata lumea spune ca si militarii au pensii speciale ceea ce nu este adevarat. Speciale sunt numai ale militarilor care au iesit in ultimii ani. Calculul politicienilor a fost urmatorul – le dam posibilitatea sa iasa mai de vreme si cu pensii foarte mari si noi scapam de dosarele pe care le avem pt ca raman nelucrate si beneficiem de prescriptie. Totodata angajam tot felul de panarame in sistemul militar si ii tinem sub papuc ,sa nu cumva sa puna de vreo lovitura de stat. istetul asta de la CCR tine cu magistratii care fac si desfac totul in Romania dau hotarari aberante in procese, lasa in libertate criminali, acopera marele jaf din economia nationala, cresterea artificiala a preturilor la energie etc etc. Multi din ei au facut studiile pe genunchi la facultati private.

  11. A.C. (alias Șoni), director adjunct DGRIP – MAI
    Conform declarației de avere pe 2021:
    „Venituri din salarii: 105110 lei
    Norma de hrana: 12444 lei
    Pensie militara MAI: 176400 lei”
    Rezulta un total anual pe 2021 de
    293.954 lei încasări de la MAI…, de la acelasi MAI si pensia si salariul. De sef.De la buget.

  12. Se spune că mielul blând suge la două oi, iar cel pervers suge la..berbec.
    Șandor numai miel blând nu este.
    In timp ce majoritatea romanilor sunt îngrijorați de viitor, dar și de prezent, impovarati de cheltuieli si rate/credite/datorii, multi sunt nevoiți să si lase familiile si sa plece la munca in strainatate, directorul general adjunct de direcție castiga peste 4500€ pe luna. Pensie plus salariu de la acelasi minister..Plus norma de hrana!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger