AcasăNewsS-a dat ordin pe unitate: Răspândiți Covidul!

S-a dat ordin pe unitate: Răspândiți Covidul!

Spitalul de Urgență Prahova, contaminat printr-o decizie venită de la vârf

Trei pacienți cu Covid-19 intubați și în stare foarte gravă au fost transferați de la Brașov, via București și băgați prin ordin de sus în singurul spital de urgență din județul Prahova, unul decedând pe drum. Decizia venită de la vârf este absolut dubioasă, având în vedere că bolnavii puteau fi duși la Sibiu, Mureș și chiar în Capitală, acolo unde a și aterizat transportul aerian.

Bogdan Toader Sibiul era mai aproape de Brașov ar fi putut duce bolnavii acolo

Cu 55 de infectați, din care 28 vindecați, județul Prahova are cele mai puține cazuri de Covid-19, raportat la numărul de locuitori. Lucrul acesta nu a fost însă pe placul celor care gestionează pandemia, astfel că s-a decis trimiterea unor bolnavi de coronavirus intubați, cu riscuri enorme de a infecta personalul medical din singurul spital de urgență din acest județ, pacienții intubați fiind extrem de contagioși. Mai mult, fără circuite care să reducă riscul de infectare, viața pacienților internați cu alte afecțiuni la secția ATI a acestei unități sanitare este pusă în mare pericol. Ordinul de a-i transfera pe cei trei grav bolnavi de la Brașov tocmai la Ploiești este de neînțeles, având în vedere că Sibiul și Mureșul erau mult mai aproape. De neînțeles este și decizia de a-i muta pur și simplu pe bolnavi în starea lor extrem de gravă, dovadă fiind faptul că unul a murit pe drum. Dacă tot au ajuns cu transportul aerian la București de ce nu au fost internați la Institutul Matei Balș, specializat pe boli infecțioase, și au fost direcționați cu transport rutier până la Ploiești? Singura explicație ar fi că, spre deosebire de județele conduse de peneliști în care numărul de cazuri Covid a explodat, Prahova nu are la conducerea Consiliului Județean un membru PNL, fapt care duce cinismul politicienilor la extreme inimaginabile. ”Nu am avut absolut niciun cuvânt de spus, a fost ordinul Comitetului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de a trimite către Spitalul Județean de Urgență Ploiești acești pacienți. Noi am fost doar informați, s-a activat planul roșu, lumea a început să se panicheze, iar acum sperăm să trecem cu bine peste asta. Am vorbit și cu șeful DSP Prahova, să vedem dacă putem refuza sau să trimitem în altă parte și mi s-a spus că fiind un ordin, într-o situație militară, ni s-ar face dosar penal și am fi acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor. Vom încerca să ne luăm toate măsurile pentru a evita infectarea cadrelor medicale și a bolnavilor din spital. Noi am încercat să ținem cât mai departe Covidul de spital pentru că acolo ne doream să tratăm urgențele majore ale județului. Nu știm ce a stat în spatele acestei situații, mai ales că Sibiul era mai aproape, Mureșul la fel, și făceau parte din aceeași regiune”, ne-a declarat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

S-a contaminat spitalul

Eforturile administrației spitalului și ale administrației județului, precum și implicarea prahovenilor care au donat bani grei pentru echipamente de protecție ca să țină spitalul necontaminat au fost spulberate într-o singură zi. ”Ne-a ajutat Dumnezeu până vineri, 24 aprilie, să nu avem niciun cadru medical infectat, niciun bolnav infectat. Dar vineri, prin decizia persoanelor competente, am primit doi pacienți cu Covid de la Brașov, aflați într-o stare destul de gravă, pe care i-am internat în secția ATI. Unul este dializat, iar celălalt are comorbidități severe. Ar fi trebuit să fie trei, dar unul a decedat. Decizia nu a fost a spitalului, spitalul nu a fost întrebat. Noi am desemnat niște paturi pentru pacienți critici în sensul de a fi pregătiți pentru ce poate să se întâmple cu pacienți internați deja sau operați care ar putea fi confirmați pozitivi, nicidecum să primim din alte județe. Iar Brașovul nici măcar nu este în regiunea Sud-Muntenia. Așa a fost decizia, ce pot eu să zic? Și eu îmi pun tot felul de întrebări legate de această decizie, dar nu are cine să-mi răspundă. Noi am încercat să ținem spitalul necontaminat, ca să păstrăm personalul pentru a îngriji patologiile curente”, ne-a precizat Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
53.002 afisari

22 COMENTARII

  1. DIN CAUZA DE COVID
    Nu ne mai f- – – ţi cu Covid-19 ca s-au trezit romanii din adormire, LUATI MASURI URGENTE daca mai puteti CA SA NU O LUĂM CU TOTII PE CAOAJĂ, CA ASA ZISI REVOLUŢIONARI, FOŞTII CONDUCATORI DE STAT SI GUVERNANTI DE DUPA 1989 precum si SISTEMUL JUDICIAR DIN RO (inclusiv Av pop) SA FIE REDUS LA ZERO cu salariile si pensiile LOR speciale pana se solutionaeza DOSARELE; REVOLUTIEI, MINERIADELOR, PRIVATIZARILOR FRUDULOASE , a FONDURILOR gen FNI , a furturilor nationale gen BANCOREX.

  2. Sa fie demis arabul de Arafat…in primul rand ca masura de preventie trebuie sa tii pe cei suspecti de boala departe de cei sanatosi,de ce nu le-a facut corturi militare la granite???Care se vindecau erau apoi trimisi acasa…dar nu,mai intai amestecam pe toti laolalta si apoi luam masuri militare cu toti?Din cauza directivelor luate prost de un tampit care isi echipeaza cu costume mai intai smurdul apoi ce se mai gaseste la prosti…de ani buni scarba se chinuie sa desfiinteze Ambulanta,din cauza lui economia s-a dus de rapa si mai nou face acelasi lucru muta oameni infectati cu pericol de infectare laolalta cu cei sanatosi,ne-am chinuit atata timp sa stam in case izolati in toata Prahova,ca sa vina el cu directiva criminala de a ne infecta cu buna stiinta!!!Demisie si puscarie criminalule de Arafat

  3. Si uite cum spitalele sunt goale si hanus nu mai poate iesi sa dea ordonanțe militare. Daca nu sunt bolnavi, îmbolnăvirii. Daca nu sunt morții, inventații. Trebuie sa ne iasa la numar ca sa acoperim ordinele. Țara de cretini. Suntem manipulați si de frica dam vina pe oricine, mai putin pe proasta noastra din cap. Cei care au dat aceste ordine, ca sa fie infectat si spitalul din Ploiești, ar trebui arestați si judecați pe stare de urgenta

  4. ce .mizerie PSD-ista este in acest articol !

    Daca un pacient din Prahova ar avea nevoie de ajutor , nu trebuie sa fie internat in alt judet unde exista disponibilitati ????

    • Băi jegule ,ce ai înțeles tu din articolul ăsta ? Că este PSD-ist ? Câte secole ve-ți mai pune placa cu PSD ? Incompetenții de la conducerea țării sunt pe placul tău ,pe principiul : cine seamănă,se-adună !

      • Cine seamana,se-aduna , eu sunt un jeg in siajul lu Ciolanu , rod oasele dupa ciolan .

  5. Jurnalism impartial ? Nici vorba , propaganda fatisa pesedista , astea sunt articolele din National !

    • Cand esti mort, esti mort si gata, cand esti prost, esti prost dar nu stii. Săracul de tine, idiot te a facut ma-ta, orice nu va convine, PSD e de vina. Ma Mir ca nu Spune-ți ca vitusul asta este inventat de PSD, ce l a transmis in toata lumea, ca sa nu bată la ochii si va stricat vouă alegerile anticipate

      • La National , titlurile articolelor sunt scoase din burtiera mincinoasei romania tv ?

      • Cand esti prost , esti prost dar nu stii , virusul este psd , covidul e o mutatie de moment …..hihihihihihihi

  6. Numărul românilor care beneficiază de pensii speciale a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 9.463. Cei mai mulți beneficiari ai pensiilor de serviciu, peste 4.000, sunt judecători și procurori, în cazul acestora fiind și cea mai mare pensie medie, care se apropie de 19.000 de lei pe lună, conform datelor publicate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
    Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la sârșitul lunii martie 2020, de 9.463 de persoane, în creştere cu 175 de persoane faţă de perioada similară din 2019.
    Cei mai mulţi, respectiv 4.018, sunt beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie – 18.880 de lei, din care 17.614 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.
    De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 835 de persoane. Pensia medie era de 5.769 lei, din care 3.308 lei suportaţi de la bugetul de stat.

    În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 791 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.760 de lei (2.760 lei de la bugetul de stat).
    Potrivit sursei citate, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.426 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.349 lei, din care 7.763 lei suportaţi din bugetul de stat.
    Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi au primit 604 persoane, media fiind de 8.124 lei, din care 4.170 de lei cota suportată din bugetul de stat.
    De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.789 de pensionari, pensia medie fiind de 4.658 lei, din care 2.741 lei suportaţi din bugetul de stat. (Sursa: Agerpres)

  7. Problema este cine a luat decizia privind conduita medicala de transfer al unor pacienti netransportabili ? Iata ca decizia a fost incorecta la cel putin unul din ei care a decedat.

  8. Si despre tipul venit din Anglia pe care l-ati plimbat in enspe sectii din judetean plus in spitalul de pneumologie, ce spuneti? Avea sinuzita? Ni l-a adus altcineva?

  9. Conteaza de unde vin pacienții ?
    Atâta timp cât aveți capacitatea de a salva vieți?
    Sa nu mai zic ca ,transferarea pacienților de la un spital la altul se practica in aceasta perioada peste tot in lume pt a reduce presiunea de pe o singura sau mai multe unități medicale.
    Nu va gândiți la personalul medical/auxiliar care nu mai fac fata…
    Ar trebui sa va faceți și granița și sa cereți vize la intrare….
    RUȘINE!!!
    IPOCRITILOR!!!

    • Sergiu dragă dacă vrei sa limitezi cu adevărat numarul de infectati cu așa zisul „virus” nu plimbi bolnavii in zone care nu au bolnavi declarati decât dacă esti un ministru al Sanatatii ASASIN si platit sa faci asta ca sa poti declara
      cat mai multi infectati si MORTI cat mai multi.

  10. Trebuie să apară cît mai mulți morți de covid ca să se justifice măsurile autorităților. Chiar înainte de decretarea stări de urgență s-au interzis autopsiile la morți infectați cu covid, pentru a fi declarați toți cei care întîmplător aveau virusul în organism ca fiind morți datorită virusului
    Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/26/ticalosia-autoritatilor-interzicerea-autopsiilor-la-cazurile-mortilor-infectati-cu-noul-coronavirus-comentariile-lui-vasile-astarastoae/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger