AcasăNewsS-a dat "ok-ul" de la Cotroceni. Cei care comit infractiuni sexuale, trecuti...

S-a dat „ok-ul” de la Cotroceni. Cei care comit infractiuni sexuale, trecuti intr-un registru national

Un alt indemn la revolte sau doar o greseala in discurs?

Presedintele a semnat, joi, un decret important.

Si anume, a dat unda verde „Legii privind Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum si pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare”.

(sursa foto: Facebook/Oana Bizgan)

Este vorba despre un act normativ initiat de Oana Bizgan, deputat independent. In cursul lunii trecute, proiectul legislativ, sustinut de peste 100 de alesi ai neamului, de la diferite partide, a primit unda verde in Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, ajungand la Cotroceni, pe masa lui Klaus Iohannis, in vederea promulgarii. „Evitarea contextului in care agresorul poate repeta o fapta pentru care a fost anterior condamnat/judecat este esentiala in combaterea si prevenirea recidivei. Rolul acestui registru nu este de a nega existenta sau importanta reabilitarii si nici de a pedepsi suplimentar persoanele inscrise, ci are ca scop preventia”, declara, la momentul respectiv, initiatoarea demersului legislativ.

author avatar
Cristina Stefan
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce un judecator a considerat ca actul sexual cu minori ademeniti pe net de un adult nu-l fac pe ala vinovat, ca minorii si-au cerut-o, ca a fost consimtit (vorbim totusi de 14 ani, adica puber, nici macar adolescent), ca faptuitorul nici nu prezinta pericol social, ca nici nu e corupere si ala continua sa rectuteze, ma tot intreb ce, naiba, manipulare vor sa faca si cu registrul asta…S-a vazut ca USR (independenta initiatoare a fost data afara din USR cand presa a descoperit ce afaceri cu statul face) e progresist, promoveaza si apara LGBT-ul, e adept al ideologiei transgender, ultima otrava a civilizatiei, asa ca la ce le trebuie?! poate ca prin manipulari de informatii, prin intrebuintarea diviziei de nematozi IT, sa maculeze orice adversar politic, ca, pana isi probeaza ala nevinovatia (!!!) si oricum pata ii ramane, avem, deja, cazul unui politician cu nume asemanator cu al unui violator, care, la ani de cand a demonstrat ca nu e ala, e blagoslovit cu apelativul violator si acum. Si de aceiasi apostoli ai justitiei…Apoi, o sa fie ca la ICCJ, unde un judecator poate sa ude si canapeaua daca nu-l condamna colegii lui, abuzatul nu primeste nici dreptate, pedofilul, infractorul sexual, daca stie sa traga de timp, daca are avocat bun si se da marcat psihologic, deci neraspunzator legal (cam majoritatea asa sunt), ce vor trece astia in registru?! Si ca in buna traditie romaneasca vor infiinta un birou, apoi un serviciu, apoi o directie si vor umfla statistici sa se dea importanti (fara condamnari, dar nu ne mai luam de la amanunte), vor face parchete specializate (ca da romanul bani!) si vom schimba epitetul de tara corupta in tara corupta sexual?! Intreb si eu ca am trait ceva vreme in Romania si orice prosesisme de-astea sunt, clar, folosite de unii si suportate de altii, nu intotdeauna vinovatii,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger