AcasăNewsS-a dat liber la „turnătorie”. Poliția cere ajutorul populației

S-a dat liber la „turnătorie”. Poliția cere ajutorul populației

Poliția face deja controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

Din ordinul ministrului de Interne Marcel Vela, pe străzi au fost trimiși mii de polițiști în civil pentru a surprinde pe cetățenii care nu respectă regulile de a purta mască de protecție sau distațarea socială.

De asemenea, chiar și cetățenii pot sesiza Poliția, în cazul că observă pe cineva care nu respectă aceste reguli.

Apelurile cetățenilor care semnalau că masca nu este purtată în public sau este folosită necorespunzător s-au triplat în ultimele zile.

În numai 24 de ore s-au înregistrat 27 de apeluri la numărul verde pus la dispoziția populației.

„Dacă la sfârşitul săptămânii trecute mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti acest număr, ieri, în 27 de apeluri ne-au fost sesizate nereguli”, au transmis polițiștii.

Poliția face apel la cetățeni să-i vină în ajutor

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele din București.

„Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor şi mijloacelor de transport unde anumite persoane nu respectă normele de protecţie individuală. Apelul transmis la TELVERDE declanşează verificări. Verificăm cele sesizate şi, mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, se arată încomunicat.

Numărul verde și WhatsApp puse la dispoziția cetățenilor

În afară de numărul TELVERDE 0800 800 165, cetăţenii au la dispoziţie şi numărul de WhatsApp 0755 021 218, unde pot trimite imagini, foto sau video cu privire pentru în susținerea sesizării făcute la numărul verde.

„Împreună vom reuşi. Respectăm distanţarea fizică, purtăm masca de protecţie, respectăm regulile de igienă. Pentru sănătatea dumneavoastră şi a celor din jur. Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID-19 pot apela numărul 0800800358″, precizează Poliţia.

La cea de-a doua linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

author avatar
Eli Dan Davidescu
425 afisari

9 COMENTARII

    • Direct de China ! Le place comunismul la penelepre dar pt. popor nu pt. ei nomenklatura !

  1. Bai desteptilor, e foarte bine sa ceara ajutorul populatiei ca sa anunte unde sunt needucati ca voi care nu poarta masca, asa cum trebuie acuma.
    Asa ar trebui si cand aruncati tigarea sau hartia sau cand scuipati pe jos, sa trimit poza sau filmarea la politie si sa va dea 500 lei amenda. Daca nu platiti puscarie pana platiti, sa vedem daca va mai permiteti sa faceti asa.
    Sunt masuri comuniste daca trebuie sa respecti conditii minime de igiena? Asa sunt cei fara educatie, cultura si fara scoala, sar repede sa acuze cand te obliga societatea sa te conformezi. Tu nu, sa faci asa cum faceai la tine in batatura. Emancipati-va si fiti civilizati daca vreti sa traiti intr-o societate, daca nu, in padure cu voi.

  2. Ce credeati ,ca a ramas regimul fara lingai si turnatori jegosi.Uite unul mai sus.Sa porti masca si in mormant ,idiotule daca de aer curat n-ai nevoie.

  3. Politia si Jandarmeria la balaceanca ,,,,jegosii , analfabeti si puturosii dracului ….afara din serviciu dementilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger