AcasăNewsS-a dat drept „diplomat”, la intrarea în România. Ce i s-a găsit...

S-a dat drept „diplomat”, la intrarea în România. Ce i s-a găsit în mașină, când polițiștii de frontieră au trecut la verificări! FOTO

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

Poliţiştii de frontieră s-au confruntat cu un caz mai ieșit din tipare. Un bărbat de 54 de ani a pretins că e diplomat, prezentând și o serie de documente care ar fi dovedit această calitate, doar că oficialii de la vamă le-au catalogat drept „fanteziste”. Controlul asupra mașinii în care se afla bărbatul nu a fost nici el lipsit de „surprize”.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa fac cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetăţenie – română și Republica Moldova, despre care Poliția de Frontieră a anunțat, miercuri, într-un comunicat, că intenționa să introducă în țară peste 8.000 de pachete de țigări de contrabandă, făcând uz de o calitate falsă de diplomat.

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

Cantitate uriașă de țigări

Bărbatul intrat în vizorul polițiștilor de frontieră se afla într-un autoturism cu destinația București. Ar fi pretins că are calitatea de diplomat și ar fi prezentat documente în acest sens. La un moment dat, cei de la pucntul de frontieră au trecut la verificarea mașinii în care se aflase acesta. Așa s-a dat peste o cantitate de peste 8.000 de pachete de țigări.

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

„În data de 20 decembrie a.c, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pe banda destinată corpului diplomatic, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 54 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cu destinația București.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un set de documente, ce s-au dovedit a fi fanteziste, prin care invoca calitatea de diplomat în cadrul unei autorități regionale care luptă împotriva criminalității.

În baza profilului de risc “contrabandă” existent la nivelul punctului și ca urmare a suspiciunilor create de documentele fanteziste prezentate la control, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în cutii și valize aflate în autoturism și în portbagajul acestuia, cantitatea totală de 8.100 de pachete de țigări de diferite mărci și trei litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză Republica Moldova”, s-a transmis miercuri, 21 decembrie, în comunicatul Poliției de Frontieră.

Sursa citată a mai precizat că în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de contrabandă, bunurile accizabile, în valoare totală de 40.650 de lei, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

author avatar
Andrei Coman
684 afisari

5 COMENTARII

  1. S-a recomandat DIPLOMAT ? Io sunt , asta e pseudonimul meu la articolele lui Tache cand nu folosesc nick-urile Curios , Realist , Cunoscator , Padurar , Procuror …etc …

    • Tu esti ala care-o suge! o zdreaptza de om. Vaselina d tank la asshole! Cum a zis basinescu ? fostu tau saf? gao zar!

      • Absolut corect ! M-ai ghicit , io sunt Constantin Moldovean zis Kostea Sugiuk Tiraspol , ala care o suge non-stop , un gaozar pansat la cretu cu vaselina de tanc …..hihihihi

  2. Nu uitați de „diplomații” și „diplomatele” – din Ucraina – , refugiați (sub nici o formă migranți, că doar nu sunt din Siria sau nordul Africii… 😀 ) cel puțin în cross-over, dar le place mai mult SUV cu brand renumit…pe care îi cocoloșește statul român pe banii noștri…

  3. Mai era unul care s-a dat diplomat si i-au descoperit vamesii moldoveni ca masina era furata. Numai ca ala chiar era diplomat roman si masina chiar era furata. Furata si dupa aia inmatriculata RO cu mentiunea ca e furata, si folosita de vreo patru organisme ale statului. Tara tuturor posibilitatilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger