AcasăNewsS-a dat din nou alerta alimentară! Produse contaminate cu Salmonella, retrase de...

S-a dat din nou alerta alimentară! Produse contaminate cu Salmonella, retrase de urgență

alerta

ANSVSA a demarat intensificarea controalelor oficiale la depozitele frigorifice, la locurile de logistică ale supermarketurilor, la unitățile de reambalare a cărnii de pasăre și la unitățile de tranșare a cărnii de pasăre, pentru a reduce riscul pentru sănătatea publică. Nu este clar cât timp vor dura acestea.

Instituția a anunțat că a descoperit noi produse infectate cu Salmonella, după o serie de verificări. Produsele în cauză, spune ANSVSA, sunt pipotele de pui congelate și ficatul de pui congelat, fiind contaminate cu Salmonella enteritidis. Vor fi prelevate probe pentru a identifica orice loturi posibile de carne proaspătă de pasăre contaminată cu Salmonella Enteritidis sau Typhimurium.

Pipote și ficat de pui contaminate cu Salmonella

Rețelele de magazine Penny și Profi au anunțat retragerea de la raft a unor produse din pui contaminate cu salmonella. Penny a anunțat retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.

Compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.

Profi anunţă retragerea de la vânzare a unui lot de pipote de pui cu Salmonella, recomandându-le celor care au achiziţionat acest produs să-l distrugă şi să se prezinte în magazine pentru a le fi returnaţi banii.

author avatar
Andreea Vlad
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger