AcasăNewsS-a dat alerta la 112! Proiectil cu încărcătură explozivă, descoperit la Aeroportul...

S-a dat alerta la 112! Proiectil cu încărcătură explozivă, descoperit la Aeroportul Oradea, în timpul unor lucrări

sursa foto: isubh.ro

Proiectil cu încărcătură explozivă, descoperit la Aeroportul Oradea. Anunțul a venit, luni, de la ISU Bihor. După ce s-a dat alerta, prin intermediul 112, la fața locului au intervenit pirotehniștii.

Conform sursei citate, un proiectil, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit luni, 18 septembrie, de către muncitorii care făceau lucrări pentru prelungirea pistei Aeroportului Oradea.

ISU: Muniția, care prezenta un potențial pericol, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă

Sesizarea cu privire la descoperirea unei muniții în zona Aeroportului Oradea a fost primită, prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor, în jurul orei 13.30. A fost alertat imediat echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

Ajunși la fața locului, pirotehniștii au identificat proiectilul, despre care s-a anunțat că avea calibrul de 122 de milimetri. Muniția prezenta un potențial pericol – au transmis cei de la ISU. Din fericire, specialiștii au reușit să preia proiectilul de la fața locului și să-l transporte în condiții de siguranță. Elementul de muniție urmează să fie distrus.

Ajunși la locul indicat de apelantul numărului unic 112, pompierii militari pirotehniști au identificat un proiectil cu încărcătură explozivă, de calibru 122 de milimetri, provenit din cea de-a doua conflagrație mondială.

Muniția, care prezenta un potențial pericol, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, de către specialiștii pirotehniști, urmând a fi distrusă ulterior, prin explozie controlată”, a anunțat ISU Bihor.

author avatar
Andrei Coman