AcasăNewsS-a dat alerta după ce s-a găsit o bombă de 100 de...

S-a dat alerta după ce s-a găsit o bombă de 100 de kilograme! Au intervenit pirotehniștii! Unde s-a întâmplat totul

S-a dat alerta după ce s-a găsit o bombă de 100 de kilograme! Au intervenit pirotehniștii! Unde s-a întâmplat totulS-a dat alerta după ce s-a găsit o bombă de 100 de kilograme! Au intervenit pirotehniștii! Unde s-a întâmplat totul (sursa foto: Facebook/ISU Satu Mare)

O descoperire cu potențial de risc, mai ales că s-a dovedit a fi o bombă de aviație de o greutate considerabilă, a făcut ca pirotehniștii să se îndrepte cât s-a putut de repede către zona în care a fost găsită muniția.

S-a întâmplat marți, 21 decembrie. Când, din câte au anunțat reprezentanții ISU Satu Mare, un om care făcea lucrări agricole pe un teren a găsit muniția. Persoana respectivă a anunțat autoritățile.

„În cursul zilei de ieri, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a intervenit pentru asanarea teritoriului, de o bombă de aviație, de 100kg, pe strada Șoimoșeni, în Satu Mare”, a transmis sursa citată, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, în dimineața zilei de 22 decembrie.

După ce au aflat de această situație, specialiștii în astfel de intervenții de natură pirotehnică s-a îndreptat către locul în care a fost descoperit proiectilul. „Bomba, rămasă din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată și transportată la depozitul de muniții rămase neexplodate, urmând să fie distrusă”, potrivit ISU Satu Mare.

Ce a făcut un bărbat care a găsit un proiectil într-o pădure, când căuta să culeagă ciuperci

În septembrie, s-a aflat că un bărbat, care a descoperit un element de muniție, de această dată într-o pădure din Neamț, a mers cu proiectilul la Poliție. Anunțul a venit de la ISU Neamț.

„În data de 20.09.2021, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată, în jurul orei 17:55, pentru asanarea unui element de muniție în orașul Târgu Neamț.
Până aici nimic deosebit, doar că solicitarea a fost făcută de IPJ deoarece un bărbat de 42 de ani s-a prezentat la sediul Poliției din Târgu Neamț cu un proiectil exploziv de calibru 47 mm. Elementul de muniție a fost descoperit în pădurea Braniște din comuna Vânători Neamț, de bărbat în timp ce se afla la cules de ciuperci.

Pirotehnicienii nemțeni s-au deplasat la locul solicitării cu autospeciala din dotare pentru a ridica, transporta și depozita muniția în condiții de siguranță, într-un depozit special amenajat. Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.

Ceea ce a făcut această persoană a fost greșit, deoarece și-a pus propria viață în pericol dar și pe cea a călătorilor din mijlocul de transport cu care s-a deplasat până la sediul Poliției din orașul Târgu Neamț”, au transmis, pe 21 septembrie, cei de la ISU Neamț.

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger