AcasăNewsS-a dat alarma lângă Bucureşti: incident nuclear!

S-a dat alarma lângă Bucureşti: incident nuclear!

radioactivitate S-a dat alarma lângă Bucureşti: incident nuclear!

Pericol la Ploieşti, acolo unde s-a înregistrat un nivel crescut al radiațiilor. S-a întâmplat în zona fostei Rafinării Astra.

Ca urmare a unei solicitări privind prezența unei surse radioactive provenite de la o antenă tip paratrăsnet, la fața locului s-au deplasat un echipaj al ISU Ciolpani, împreună cu o autospecială de primă intervenție și comanda din cadrul ISU Prahova.

Ce a constatat echipajul ISU?

În urma măsurătorilor executate în zonă, s-a constatat că limita de radioactivitate a fost depășită, motiv pentru care sursa a fost izolată pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Potrivit ISU Prahova, sursa radioactivă a ajuns la sol după ce a fost secționat un paratrăsnet. Pe acesta exista o sursă pe care exista o sursă radioactivă cu izotopul Cobalt 60. În zona paratrăsnetului secționat au fost măsurate valori mari ale radiațiilor. Zona a fost delimitată.

Vineri după-amiaza era așteptat un echipaj de la SIAS care sa caute sursa în vegetația spontană de la rafinărie. Ploieştenii sau prahovenii, în general, nu sunt în pericol, ăentru că în apropierea acestei rafinării nu locuieşte nimeni.

Responsabilii județeni au solicitat autorității competente, respectiv Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), în vederea recuperării sursei.

author avatar
Andrei Ștefan
590 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si la Cernobal radioactivitatea e in scadere, Cesiul radioactiv nu mai e atat de violent, cetatenii se pot intoarce in orasul lor natal in 20.000 de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger