AcasăNewsS-a dat alarma la Nuclearelectrica! Incident pe platforma CNE, bărbat dus de...

S-a dat alarma la Nuclearelectrica! Incident pe platforma CNE, bărbat dus de urgență la spital

cernavodaS-a dat alarma la Nuclearelectrica! Incident pe platforma CNE, bărbat dus de urgență la spital

Un incident a avut loc marți dimineață la Centrala Nucleară de la Cernavodă, unde pe platforma centralei au fost înregistrate „ușoare scăpări de clor” ca urmare a defectarii unui recipient de clor, potrivit unui comunicat al companiei SN Nuclearelectrica SA.

Incidentul a avut loc în zona non-radiologică, iar compania transmite că situația a fost remediată imediat, iar spațiul de lucru ventilat.

Un angajat al Centralei Nucelaroelectrice Cernavodă a ajuns la spital, în urma acestei defecțiuni. Acesta a manifestat probleme respiratorii, așa că s-a solicitat o ambulanță la 112. Medicii spun că starea lui este acum stabilă și se află în afara oricărui pericol.

Angajatul, dus la spital pentru investigații medicale

Compania arată în comunicat că „evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației” și nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă.

”Situația a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la stația de clorinare și care se află în incintă la momentul defectării, a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afară oricărui pericol. Evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației. Acest incident nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă”, se arată în comunicatul semnat de directorul general Cosmin Ghiță.

author avatar
Andreea Vlad
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger