AcasăNewsS-a cutremurat pământul, marți dimineață, în România. Detaliile anunțate de seismologi

S-a cutremurat pământul, marți dimineață, în România. Detaliile anunțate de seismologi

S-a cutremurat pământul, marți dimineață, în România. Detaliile anunțate de seismologi (foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, în a doua zi a săptămânii, în zona Vrancea, cunoscuta drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări.

Cel mai recent cutremur din cele două înregistrate în 22 decembrie a avut loc la ora 04:33,a avut 3,3 grade pe scara Richter, și s-a produs la o adâncime de 118 kilometri. Din câte au anunțat reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la 77 de kilometri de orașul Brașov, la 92 de kilometri de Ploiești și la 102 kilometri de Bacău.

Cu doar câteva ore înainte, respectiv la 00:21, tot în Vrancea se produsese un cutremur slab, de 2,4 grade pe Richter, la adâncimea de 86 de kilometri.

Au fost mai multe seisme în decursul lunii decembrie

În decursul acestei ultime luni din an, în România s-au înregistrat mai multe mișcări telurice. Unul dintre ele, chiar în cursul zilei de luni, 21 decembrie. Seismul a avut loc în zona Vrancea-Buzău, și a avut 2,4 grade pe Richter. Pe 19 decembrie, în Moldova – Vaslui avusese loc un cutremur de 3.6 grade pe Richter, produs la doar 7 kilometri adâncime.

Două seisme, de 3, 4 grade pe Richter, s-au produs pe 8 și, respectiv, 5 decembrie, în aceeași zonă Vrancea – Buzău.

Totodată, vă amintim că, în luna octombrie, în România au avut loc două cutremure de intensitate medie. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
228 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger