AcasăNewsS-a cutremurat pamantul, joi, in zona Vrancea

S-a cutremurat pamantul, joi, in zona Vrancea

Ziua de joi a adus un nou seism in Vrancea, zona cu activitate seismica intensa. Miscarea telurica a avut loc dimineata.

Mai exact, cutremurul s-a produs la ora 9 si 51 de minute, dupa cum au anuntat reprezentantii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Seismul a avut 3 grade pe scara Richter. Epicentrul miscarii telurice a fost localizat chiar in judetul Vrancea. Totodata, precizam si faptul ca nu a fost vorba despre un seism de suprafata, ci de unul produs la o adancime de 118 kilometri.

Cu doar cateva ore inainte, de aceasta data in judetul Buzau, s-a produs un alt cutremur de mica intensitate. A fost vorba despre un seism de 2.7 grade pe Richter, inregistrat de aparate la ora 23.12,  tot la o adancime de 118 kilometri.

Tot in Buzau a avut loc si cel mai puternic seism care s-a produs in tara, de la inceputul anului 2015, la finele lunii martie, mai exact pe 29.03, si care a avut 4.9 grade pe scara Richter, fiind simtit si in Capitala.

sursa foto: captura infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger