AcasăNewsS-a cutremurat pământul în România, duminică dimineață!

S-a cutremurat pământul în România, duminică dimineață!

S-a cutremurat pământul în România, duminică dimineață! (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul în România, în dimineața zilei de duminică, 20 iunie.

Astfel, din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în dimineața zilei de 20 iunie, la ora 07:50, în județul Vrancea a avut loc un cutremur de 3,3 grade, la 74 de kilometri adâncime.

Seismul s-a produs la 77 de kilometri de orașul Bacău, la 94 de kilometri de Brașov, la 110 kilometri de Galați și la 168 de kilometri de Capitală.

Cu doar câteva ore înainte, respectiv la ora 02:31, în zona seismică Vrancea – Buzău s-a produs un alt cutremur slab, de această dată cu magnitudinea 3 pe Richter, la adâncimea de 143 kilometri.

A fost cutremur și sâmbătă seară

Ar mai fi de precizat faptul că sâmbătă seară, pe 19 iunie, la ora 18:10, seismografele au înregistrat un cutremur de 3,3 grade, ce a avut loc în județul Vrancea, la 73 de kilometri adâncime.

De altfel, pe parcursul lunii iunie, în România au avut loc mai multe cutremure, slabe ca intensitate. Însă cea mai puternică mișcare telurică înregistrată în țară în ultima perioadă rămâne cea din 26 mai, de la ora 00:30. La acea dată, în zona seismică Vrancea- Buzău avusese loc un cutremur mediu, de 4,7 grade pe scara Richter. Respectivul cutremur s-a produs la 128 de kilometri adâncime.

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger