AcasăNewsS-a cutremurat pământul în Grecia. Autoritățile sunt în alertă

S-a cutremurat pământul în Grecia. Autoritățile sunt în alertă

Mai multe cutremure au avut loc în Grecia în doar câteva ore.

Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, cutremurele au avut magnitudinea de peste 5 grade pe scare Richter.

În urma măsurătorilor efectuate de specialiști epicentrele tuturor seismelor au fost localizate în mare.

În primele ore ale dimineţii de luni în insula Creta din Grecia a avut loc un  seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur, tot de 5,2 grade pe scara Richter, s-a înregistrat la ora locală 07:11 (04:11 GMT), la 47 de kilometri nord-est de Sitia (localitate situată în estul insulei), la o adâncime de 10 kilometri.

Primul seism, cu o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter, a avut loc în aceeaşi zonă la ora locală 03:30 (00:30 GMT). Timp de o oră după aceea, s-au produs mai multe replici cu magnitudini cuprinse între 3,1 şi 4,4 grade pe scara Richter.

Preşedintele organismului de planificare seismică, Efhtyimios Lekkas, a declarat la postul de radio privat Skai că riscul producerii unui cutremur major este mic.

Deocamdată nu s-au raportat pagube material îndemnate.

Cutremure cu magnitudine de peste 5 grade Richter în ultimele două luni

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a înregistrat în largul insulei Zakynthos, în Marea Ionica, fără a provoca pagube, a anunțat Institutul geodinamic al Observatorului din Atena.

Epicentrul seismului, produs la ora locală 13.23 (13.23, ora României) și calificat drept “puternic” de institut, a fost localizat în mare, la 329 de kilometri vest de Atena.

Potrivit Institutului american de Geofizică, magnitudinea seismului a fost de 5,6.

Cutremurul a fost resimțit în special pe insula Zakynthos, potrivit politiei locale.

De asemenea, insula Creta, situată în sudul Greciei, a fost zguduită, pe data de 18 septembrie de un cutremur puternic. Seismul a avut magnitudinea de 5,3 grade, fiind simţit puternic.

Seismul a avut loc la ora locală 19.28 (19.28, ora României), la adâncimea de 51 de kilometri, conform Institutului de geodinamică din Atena.

Epicentrul mişcării telurice a fost la 17 kilometri vest-sud-vest de localitatea Arvi, situată pe Insula Creta. Cutremurul s-a simţit puternic pe Insula Creta.

Grecia este tara din Europa cea mai expusa la seisme, aici fiind inregistrate jumatate din cutremurele produse pe continent.

author avatar
Eli Dan Davidescu
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger