AcasăNewsCutremur în zona Vrancea! Ce magnitudine a avut seismul de miercuri, 25...

Cutremur în zona Vrancea! Ce magnitudine a avut seismul de miercuri, 25 noiembrie

S-a cutremurat din nou pământul în zona Vrancea! Câte grade a avut seismul (sursa foto: rtv.net)

Un nou cutremur s-a produs în Vrancea, zonă cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de pe întreg teritoriul țării.

Mișcarea telurică a avut 3,3 grade pe scara Richter. Și s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, mai exact pe 25 noiembrie, la ora 00:15, în zona Vrancea – Buzău, la o adâncime de 115 kilometri, din câte au anunțat reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs la 77 de kilometri de orașul Brașov, la 82 de kilometri de Ploiești și la 131 de kilometri de Capitală.

În decursul lunii noiembrie, în România au avut loc mai multe cutremure. Dintre acestea, printre cele mai semnificative s-au produs în seara zilei de 21 noiembrie, fiind vorba despre un seism de 3,6 grade, înregistrat în aceeași zonă – Vrancea, dar și cel din dimineața zilei de 19 noiembrie, care a avut 3,4 grade pe scara Richter.

În luna octombrie, în România au avut loc două cutremure medii. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger