AcasăNewsS-a cutremurat din nou pamantul in Romania! Seismul, in judetul Buzau

S-a cutremurat din nou pamantul in Romania! Seismul, in judetul Buzau

Aruncand un ochi pe statistica miscarilor telurice din ultimele doua saptamani, se poate spune ca activitatea seismica din judetul Buzau, la inceput de an, este una intensa, avand in vedere ca cinci din cele sapte cutremure care au avut loc in tara, de la momentul trecerii in 2016, au avut epicentrul in aceasta zona.

Cel mai recent seism, care s-a produs miercuri in jurul pranzului, mai precis la ora 11.35, a fost tot unul de intenstate redusa. A avut 3.6 grade pe scara Richter, din cate anunta specialistii Institutului National de Fizica a Pamantului, si s-a produs la o adancime de 144 de kilometri, fata de nivelul solului.

Cu doar doua zile in urma, tot in judetul Buzau s-a produs un alt cutremur, de aceasta data miscarea telurica avand 3.1 grade pe Richter, si inregistrandu-se in dimineata primei zile a saptamanii. Si tot in acest judet a avut loc cel mai puternic cutremur din 2016, care a fost inregistrat de seismografe in dimineata zilei de 4 ianuarie. A fost o miscare telurica de 4.1 grade pe Richter, care s-a produs la o adancime de 117 kilometri.

sursa foto: telegrafonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger