AcasăNewsS-a anunțat programul de circulație pe podul suspendat peste Dunăre de la...

S-a anunțat programul de circulație pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Intervalul în care este închis traficului

sursa foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

CNAIR a anunțat vineri, 7 iulie, într-un comunicat de presă, programul circulație pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. E vorba despre podul supranumit ”Golden Gate” de România.

Ce trebuie să știe șoferii? Faptul că, într-un anumit interval, se va închide circulația pe timpul nopții, de luni până vineri.

Detaliile despre programul de circulație pe acest pod au venit vineri de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale.

Astfel, în weekend, de sâmbătă, ora 06:00, până luni, ora 21:00, circulația rutieră va fi permisă pe pod fără întrerupere”, se menționează în comunicatul CNAIR.

Totodată, sursa citată precizează că „în perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila”.

Ciolacu: Prin inaugurarea acestui pod, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar

Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, 6 iulie, într-o ceremonie la care au participat șeful statului, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Tranporturilor, Sorin Grindeanu, dar și alți oficiali.

„Prin inaugurarea acestui pod, spectaculos de altfel, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar, iar acest mesaj este că vrem, știm și, mai ales, putem să ne construim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră. (…) Deschiderea acestui pod aduce o serie de beneficii importante pentru întreaga zonă. Cel mai clar și direct este economia de timp și de carburant pentru transporturile rutiere, adică posibilitatea ca transportatorii români să poată fi mai competitivi. Pe termen lung se prefigurează o mult mai intensă activitate în Zona Liberă Brăila, care deja începe să ia avânt prin investiții importante, iar asta înseamnă apariția de noi locuri de muncă, adică un plus de dezvoltare economică și prosperitate.

Este o legătură esențială între sud-estul României și Tulcea, respectiv Delta Dunării, care va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge acum cu ajutorul acestui pod, fără a mai apela la varianta bacului”, a declarat premierul Ciolacu, la ceremonia de inaugurare, din 6 iulie.

author avatar
Andrei Coman
590 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger