AcasăNewsS-a aglomerat din nou circulația pe DN 1 Ploiești - Brașov. Între...

S-a aglomerat din nou circulația pe DN 1 Ploiești – Brașov. Între ce stațiuni sunt valori ridicate de trafic/Ce rute alternative au șoferii

(sursa foto: Facebook)

Deși mulți dintre cei care și-au petrecut sfârșitul de an și Revelionul la munte s-au întors deja în orașe, pentru că au început lucrul, sunt, încă, destui turiști pe Valea Prahovei. Cel mai clar semn o reprezintă deja „tradiționala” aglomerație de autoturisme de pe DN1.

Cele mai recente informații venite de la Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, luni, 3 ianuarie, la amiază, indicau faptul că la ora 12:45 „se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Ploiești – Brașov, între stațiunile Predeal și Bușteni, pe sensul de coborâre, iar pe sensul de urcare către stațiunile montane, se circulă în condiții de aglomerație între Breaza și Comarnic, dar și în stațiunile Sinaia, Poiana Țapului și Bușteni”.

De asemenea, s-a precizat că era aglomerație și pe DN 73A, între Pârâul Rece și Predeal, pe sensul de mers către DN1.

Rute alternative recomandate de polițiști

Ca urmare a acestei situații, s-au anunțat, pe lângă faptul că polițiștii „acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei”, și ce recomandări sunt pentru șoferi, la nivel de rute alternative.

Și anume:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Totodată, pentru a se evita producerea unor evenimente rutiere nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, dar și să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Aglomerație a fost pe DN1 Ploiești – Braşov și în cursul zilei precedente, când s-a circulat în coloană pe unele porțiuni. „Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la acestă oră (11.00), pe DN 1 Ploiești – Braşov, traficul rutier este intens către zona montană și pe raza stațiunilor de pe Valea Prahovei. Astfel, se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Brașov, între localitățile Nistorești și Comarnic, județul Prahova, iar în cealalată direcție, valorile de trafic sunt intense între stațiunile Predeal și Bușteni”, au transmis, în 2 ianuarie, reprezentanții Infotrafic.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger