AcasăNewsS-a aflat suma! Ce despăgubiri cer familiile victimelor accidentului produs de Vlad...

S-a aflat suma! Ce despăgubiri cer familiile victimelor accidentului produs de Vlad Pascu la 2 Mai

sursa foto: fanatik.ro

Apar noi informații în cazul tragediei de la 2 Mai, în urma căreia doi studenți – Roberta și Sebastian – au murit, iar alți trei tineri au fost răniți, în accidentul cumplit provocat de Vlad Pascu.

Mai nou, s-a aflat cuantumul despăgubirilor cerute de către familiile victimelor lui Vlad Pascu în dosarul tragediei de la 2 Mai, precum și de către tinerii răniți.

Familiile tinerilor uciși, precum și cei trei răniți de Vlad Pascu în accidentul din localitatea 2 Mai cer daune morale și materiale de cel puțin 33 de milioane de euro, potrivit Libertatea.
În urma accidentului din august 2023, doi tineri – Roberta Dragomir și Sebastian Olariu – au murit, iar alți trei tineri au fost răniți.

Pentru Roberta Dragomir s-au constituit părți civile mama, tata, sora și doi bunici ai acesteia. Pentru Sebastian Olariu s-au constituit părți civile cei doi părinți, sora, doi bunici și două mătuși.

Conform sursei citate, cei trei răniți s-au constituit părți civile fiecare cu câte un milion de euro daune morale. Fiecare membru al familiei Dragomir solicită câte 6 milioane de euro daune, în total 30 de milioane de euro, notează aceeași sursă.

Prin urmare, daunele cumulate cerute de persoanele rănite și de familia Dragomir se ridică la suma de 33 de milioane de euro.

La totalul cunoscut până acum, se vor adăuga sumele solicitate de familia Olariu. Deocamdată, aceasta nu le-a făcut publice.

Cine ar urma să plătească inițial despăgubirile

Dat fiind faptul că Vlad Pascu era major la momentul comiterii faptelor, iar răspunderea penală este personală, daunele vor fi plătite din banii sau din valorificarea bunurilor acestuia, în măsura în care vor fi identificate. Conform aceleiași surse, în primă fază despăgubirile vor fi plătite de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), urmând ca apoi această entitate să deschidă un proces civil pentru a-și recupera banii de la inculpat.

Accidentul cumplit a avut loc în august 2023. Mașina condusă de Vlad Pascu a lovit un grup de tineri. Doi dintre ei au murit, iar alți trei au fost răniți. După producerea accidentului, șoferul a fost găsit de polițiști în Vama Veche. Tânărul șofer e acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă. Dar și de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor interzise, precum și de părăsirea locului accidentului.

Citiți și: Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)

Cum arată acum Vlad Pascu, şoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai. S-a schimbat fizic, e de nerecunoscut (FOTO)

Răsturnare de situaţie în dosarul „2 Mai”. Ultima mişcare a lui Vlad Pascu îi aduce acestuia o reducere a pedepsei

Veste-şoc pentru rudele victimelor lui Vlad Pascu. Ce se întâmplă cu judecătoarea care a gafat grav în dosarul „2 Mai”

Vlad Pascu, şoferul drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai, scapă nevinovat? Dezvăluiri cutremurătoare de la tatăl uneia dintre victime

author avatar
Andrei Coman