AcasăNewsS-a aflat strategia! Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers....

S-a aflat strategia! Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers. Cum se numește

S-a aflat strategia! Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers. Cum se numește (sursa foto: zvj.ro)

Mișcare strategică pregătită de Meta. Utilizatorii rețelei de socializare află cel mai recent plan ce se se are în vedere!

Meta, compania-mamă a gigantului social media Facebook, ar intenționa să introducă o monedă virtuală, dar și servicii de împrumut pentru aplicațiile deținute – printre cele afectate putând să fie Facebook, WhatsApp, Instagram și Messenger, conform cointelegraph.com.

Potențiala monedă virtuală a Meta – pe care angajații ar fi numit-o, la nivel intern, „Zuck Bucks”, după numele lui Mark Zuckerberg – ar urma să fie folosită în metavers.

Un astfel de pas către jetoane și monedă digitală ar avea ca scop explorarea surselor alternative de venit. Totul, pe măsură ce interesul pentru Facebook și Instagram scade, potrivit aceleiași surse.

„Facem schimbări în strategia noastră de produs și în foaia de parcurs […], astfel încât să putem prioritiza construirea pentru metavers și cum vor arăta plățile și serviciile financiare în această lume digitală”, scria Stephane Kasriel, șeful diviziei de finanțe a Meta, într-o notă datând din ianuarie.

Suedia finalizează a doua fază a testării monedei sale digitale

Pe de altă parte, în contextul în care se aflase deja că Suedia este una dintre primele ţări din lume care analizează posibilitatea introducerii unei monede digitale, mai nou a ajuns la urechile opiniei publice o informație nouă în această privință.

Și anume faptul că s-a încheiat cu succes a doua fază de testare în cazul proiectului de monedă digitală al băncii centrale suedeze, cunoscut drept e-krona, potrivit site-ului citat.

Conform Riksbank, banca centrală a Suediei, activul este acum pregătit din punct de vedere tehnic pentru a fi integrat în rețelele bancare și pentru a facilita tranzacțiile

Această a doua etapă a proiectului-pilot a început în februarie anul trecut.

Citiți și: Prima țară europeană care renunță definitiv la banii lichizi. Vrea să treacă la moneda digitală

In Suedia nimeni nu mai plateste cash!

author avatar
Andrei Coman
231 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger