AcasăNewsS-a aflat! Nicușor Dan, verificat de Agenția Națională de Integritate. Ce vor...

S-a aflat! Nicușor Dan, verificat de Agenția Națională de Integritate. Ce vor să vadă inspectorii ANI

S-a aflat! Nicușor Dan, verificat de Agenția Națională de Integritate. Ce vor să vadă inspectorii ANIS-a aflat! Nicușor Dan, verificat de Agenția Națională de Integritate. Ce vor să vadă inspectorii ANI (sursa foto: Facebook)

Nicușor Dan, în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI)! Informația ce îl vizează pe actualul ocupant al fotoliului de primar general al Bucureștilor a fost aflată miercuri, 2 februarie.

Dintr-un document prezentat de stiripesurse.ro, în care apare trecut, negru pe alb, numele lui Nicușor Dan, reiese că este avută în vedere perioada în care actualul șef de la Primăria Capitalei a asigurat reprezentarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrației Străzilor București și Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

(sursa foto: stiripesurse.ro)

„Revenim la adresa noastră nr. 54674/G/II/02.11.2021, în vederea soluționării lucrării nr. 33345/S/II/17.09.2020, având ca obiect evaluarea averii și respectarea regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților (…), și vă solicităm să ne transmiteți toate documentele semnate de Dan Nicușor Daniel, primar general al municipiului București, în perioada în care a asigurat reprezentarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrației Străzilor București și Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București”, se menționează în documentul postat de sursa amintită.

Procurorii DNA, la Primăria Capitalei, săptămânile trecute

Despre demersul ANI s-a aflat la câteva săptămâni după ce procurorii DNA au venit la Primăria Capitalei. Însuși Nicușor Dan a confirmat, într-o conferință de presă susținută chiar în ziua respectivă, pe 20 ianuarie mai exact, că reprezentanți ai DNA-ului au venit în biroul său, anunțându-l că vor să facă o percheziție. ”Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane”, spunea primarul general.

„Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente”, a mai declarat atunci Nicuşor Dan.

Ce a anunțat DNA-ul despre perchezițiile din 20 ianuarie

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, s-a precizat în comunicatul DNA.

357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger