AcasăNewsS-a aflat decizia CCR în privința revocării lui Weber din funcția de...

S-a aflat decizia CCR în privința revocării lui Weber din funcția de Avocat al Poporului. Barna, prima reacție – VIDEO

S-a aflat decizia CCR în privința revocării lui Weber din funcția de Avocat al Poporului. Barna, prima reacție - VIDEO (sursa foto. ccr.ro)

Judecătorii constituționali au analizat, în ședința de plen din 29 iunie, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Este vorba despre un demers formulat de parlamentari ai PSD-ului. Iar în primă fază, s-a aflat, pe surse, că decizia Curții Constituționale, care ar fi fost luată în unanimitate, ar fi fost că revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber, nu a fost constituțională.

Prima reacție a vicepremierului Barna

(sursa foto: Facebook/Dan Barna)

Ulterior, la puțină vreme după ce se aflase informația, pe surse, privind hotărârea Curții, a venit o primă reacție pe acest subiect, din partea vicepremierului Dan Barna, prezent la Parlament. Liderul USR PLUS a declarat că se așteaptă motivarea. ”Am văzut decizia CCR, așteptăm (…) motivarea, pentru a vedea dacă vorbim de motive legate de elemente de procedură sau elemente de fond sau de reglementare legislativă și în funcție de asta vom lua deciziile strategice pentru pașii următori”, a declarat Barna, într-o intervenție la Antena3.

Vă amintim că sesizarea PSD-ului a venit după ce revocarea lui Weber a fost decisă în Parlament miercuri, pe 16 iunie. O zi mai târziu, Ludovic Orban, președintele Camerei și, totodată liderul PNL, comentase pe marginea intenției anunțate de social-democrați, de a se adresa Curții Constituționale.

”Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituţională şi normal că atacă PSD la Curtea Constituţională pentru că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD şi a fost chiar un avocat al diavolului.

V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor”, a susținut Orban, pe 17 iunie – DETALII AICI.

248 afisari

4 COMENTARII

  1. Ha-barna asta nu stie nimic despre nimic. Un idiot ca toti ceilalti. Nici el nu intelege sensul cuvintelor pe care le rosteste. Decizii strategice? Ce decizii sa luati voi nepriceputilor, analfabetilor, hotilor? Cea mai buna ar fi sa va duuuceti unde a intarcat mutu iapa.

  2. Sa vedem motivarea CCR , doar nu o sa ramana mumia Renate avocatul pesedeului pe viata …! Weber si Pippidi AU FOST antipesediste , cum a deschis pizideul portofelul si a inceput sa le plateasca barosan , au schimbat azimutul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger