AcasăNewsS-a aflat decizia CCR în privința revocării lui Weber din funcția de...

S-a aflat decizia CCR în privința revocării lui Weber din funcția de Avocat al Poporului. Barna, prima reacție – VIDEO

S-a aflat decizia CCR în privința revocării lui Weber din funcția de Avocat al Poporului. Barna, prima reacție - VIDEO (sursa foto. ccr.ro)

Judecătorii constituționali au analizat, în ședința de plen din 29 iunie, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Este vorba despre un demers formulat de parlamentari ai PSD-ului. Iar în primă fază, s-a aflat, pe surse, că decizia Curții Constituționale, care ar fi fost luată în unanimitate, ar fi fost că revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber, nu a fost constituțională.

Prima reacție a vicepremierului Barna

(sursa foto: Facebook/Dan Barna)

Ulterior, la puțină vreme după ce se aflase informația, pe surse, privind hotărârea Curții, a venit o primă reacție pe acest subiect, din partea vicepremierului Dan Barna, prezent la Parlament. Liderul USR PLUS a declarat că se așteaptă motivarea. ”Am văzut decizia CCR, așteptăm (…) motivarea, pentru a vedea dacă vorbim de motive legate de elemente de procedură sau elemente de fond sau de reglementare legislativă și în funcție de asta vom lua deciziile strategice pentru pașii următori”, a declarat Barna, într-o intervenție la Antena3.

Vă amintim că sesizarea PSD-ului a venit după ce revocarea lui Weber a fost decisă în Parlament miercuri, pe 16 iunie. O zi mai târziu, Ludovic Orban, președintele Camerei și, totodată liderul PNL, comentase pe marginea intenției anunțate de social-democrați, de a se adresa Curții Constituționale.

”Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituţională şi normal că atacă PSD la Curtea Constituţională pentru că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD şi a fost chiar un avocat al diavolului.

V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor”, a susținut Orban, pe 17 iunie – DETALII AICI.