AcasăNewsS-a aflat de la un șef de instituție! Ce decizie urmează să...

S-a aflat de la un șef de instituție! Ce decizie urmează să ia joi Guvernul, pe o temă de interes pentru toți românii

Șeful ANPC a scăpat, practic, porumbelul (foto: Facebook)

În decursul zilei de joi s-ar putea afla de la Palatul Victoria dacă masca de protecție va deveni sau nu obligatorie la nivel național, nu doar în localitățile și județele cu incidență crescută a cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele ore s-a vehiculat intens o astfel de variantă, iar din câte reiese din spusele șefului Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), mai exact dintr-o precizare făcută înaintea reuniunii Executivului, programată pentru joi la ora 19, sunt mari șanse să se și ia o decizie oficială în acest sens. ″În şedinţa de Guvern de astăzi (joi, n.r.) practic urmează să se instituie purtarea măştii la nivel naţional”, a declarat şeful ANPC, într-o conferinţă de presă, citat de stirileprotv.ro.

Totodată, Eduardt Cozminschi a făcut precizări pe tema controalelor derulate de instituția pe care o conduce, pe piaţa măştilor de protecţie, anunțând că în ultima săptămână au fost verificați 504 operatori economici, la nivelul întregii țări. La 275 dintre aceştia au fost constatate nereguli. ”Au fost verificate măști în valoare de 3,65 milioane de lei, constatându-se abateri la echipamente individuale de protecție (EIP), în valoare de 2,1 miioane de lei, (aproximativ 58%). Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii ANPC au dispus aplicarea de 382 sancţiuni din care 114 avertismente şi 268 amenzi contravenţionale, în valoare de 1,75 milioane de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor”, a mai transmis Cozminschi, de această dată prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook.

445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger