AcasăNewsS-a aflat! Compania Blue Air intră în insolvență

S-a aflat! Compania Blue Air intră în insolvență

sursa foto: Blue Air/Facebook

Informații de ultim moment vizează compania Blue Air.

Compania aeriană low-cost Blue Air, aflată deja – la acest moment – în portofoliul statului, care deţine 75% din acţiuni, a intrat în insolvenţă, la propria cerere, informează, miercuri, news.ro. S-a mai aflat că pe lista creditorilor sunt circa 90 de nume, persoane fizice, foşti angajaţi, şi instituţii precum ROMATSA.

Ar mai fi de menționat faptul că operatorul aerian a beneficiat de protecţia împotriva creditorilor săi, în baza prevederilor legale în materia concordatului preventiv. În data de 22 februarie 2023, Tribunalul Bucureşti a dispus închiderea procedurii de concordat preventiv, constatând „nereuşita concordatului preventiv”, conform aceleiași surse. Ca urmare, începând cu acel moment, orice creditor eligibil putea solicita deschiderea procedurii de insolvenţă. Însă, ulterior, compania a solicitat singură intrarea în insolvenţă.

Citiți și:

ANAF a început să pună sechestru pe aeronave Blue Air. Compania mai operează doar două avioane

Blue Air încasează o amendă usturătoare de la ANPC pentru zborurile anulate. Prejudiciul cauzat pasagerilor este uriaș

Blue Air continuă să-şi enerveze clienţii! Mesaje scandaloase: și zborurile după 10 octombrie vor fi anulate

Ce presupune acest pas

În cazul de față vin explicații de la vârful Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), mai exact de la Daniel Geantă.

Datorită faptului că procedura de concordat a eșuat, următorul pas era insolvența, chiar dacă Air Claim a cerut falimentul companiei. Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru Blue Air.

În momentul de față, dobânzile și penalitățile se opresc, iar în urma planului de restructurare se pot tăia anumite sume care ar putea face Blue Air o companie atractivă pentru un investitor”, a declarat Daniel Geantă, președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, pentru economica.net.

Șeful AAAS spune că acum nu mai poate fi vorba de faliment, odată ce compania a intrat deja în insolvență.

author avatar
Andrei Coman
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum poate rezista o companie aeriana cu preturi la bilete mai mici decat o RATA comunala?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger