AcasăNewsS-a aflat chiar de Mucenici, în zi de sărbătoare! Inspectorii ANPC au...

S-a aflat chiar de Mucenici, în zi de sărbătoare! Inspectorii ANPC au închis un TÂRG dintr-un cunoscut parc din Capitală. Ce nereguli au fost găsite

sursa foto: stiripesurse.ro

Chiar în ziua în care sunt prăznuiți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, sărbătoare marcată cu cruce neagră în calendarul ortodox, când românii obișnuiesc să mănânce mucenici – preparați fie în zeamă, fie în cuptor, din aluat ca de cozonac – s-a aflat că inspectorii ANPC au „vizitat” un târg de tradiții găzduit de un cunoscut parc din Capitală. E vorba despre un târg de tradiții legate chiar de sărbătoarea Mucenicilor.

Iar controlul făcut de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a lăsat cu sancțiuni.

Inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a activității unui târg de tradiții și obiceiuri organizat în Parcul Tineretului din Capitală, potrivit stiripesurse.ro.

Lipsa unei surse de apa potabilă, pe lista problemelor constatate

S-a mai aflat și care au fost aspectele trecute pe lista cu neregulile ce au fost constatate în timpul verificărilor. Una dintre ele ar fi lipsa unei surse de apă potabilă.

Mai exact, printre neregulile constatate de inspectori se numără lipsa documentelor necesare funcționării, nerespectarea condițiilor de păstrare stabilite de producător, lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat, lipsa unei surse de apa potabilă, păstrarea preparatelor culinare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină, lipsa registrului unic de control, folosirea unor frigidere cu depuneri de rugină, comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare sau depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment – conform sursei citate.

Ce sancțiuni s-au dispus

Pe lângă constatări, în acest caz s-au dispus și măsuri. Astfel că, pentru neregulile constatate, organizatorul evenimentului a fost amendat cu 2.000 lei și s-a dispus măsura complementară de suspendare a activității, respectiv oprirea temporară a întregului eveniment, precizează sursa menționată.

Totodată, au fost verificați 7 participanți la eveniment, care au fost sancționați pentru deficiențele constatate de către inspectorii care au făcut controlul. Ca urmare, au fost oprite definitiv de la vânzare a circa 200 kg de produse alimentare, în valoare de 12.500 lei. Mai mult, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru cei 7 operatori.

Dintr-un comunicat al ANPC reiese că acest control la târgul de tradiții legate de sărbătoarea Mucenicilor din Parcul Tineretului din Capitală a fost făcut în urma unei sesizări a Poliției Locale Sector 4.

author avatar
Andrei Coman
326 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger