AcasăNewsRyanair anuleaza 600 de zboruri in Europa

Ryanair anuleaza 600 de zboruri in Europa

Cea mai mare companie low-cost va anula aceste zboruri in perioada 25-26 iulie din cauza unei greve a personalului din cabine din Spania, Portugalia si Belgia. Ceea ce va afecta un numar total de 100.000 de pasageri in doua zile, potrivit Ryanair.

In Romania Ryanair opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania respectiv Timisoara Bucuresti si Craiova

”Pana la 200 de zboruri zilnice” vor fi anulate din/catre Spania, 50 din/catre Portugalia si 50 din/catre Belgia, a informat Ryanair intr-un comunucat. 300 de zboruri pe zi si 600 in cele doua zile de greva. De la inceputul  lunii iulie, cinci sindicate au lansat un apel de greva pentru personalul navigant al Ryanair din Belgia, Spania, Portugalia si Italia. In Italia, compania se asteapta totusi ca activitatea sa se deruleze „asa cum a fost planificata”, a declarat un purtator de cuvant.  Sindicatele solicita, in special, ca Ryanair sa aplice legislatia fiecarei tari in care angajeaza personal si sa acorde aceleasi conditii de munca angajatilor cu contract direct cu companiadirect si a celor care lucreaza temporar. Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat, in 4 iulie, o lista cu 34 de cereri, solicitand salarii decente, imbunatatirea platii concediilor de boala si contracte de munca pe baza tarii de origine si a legislatiei irlandeze. Lista a fost semnata de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair. Pasagerilor li se vor rembursa integral banii pentru bilete.

Salarii de 40.000 de euro pe an

”Aceste greve nu au nici o justificare si nu fac altceva decat sa strice vacantele clientilor si sa creasca incasarile altor companii”, a estimat directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs. ”Personalul de cabina al Ryanair dispune de salarii bune, pana la 40.000 pe an (in tari unde rata somajului in randul tinerilor este ridicata), compania este lider al sectorului low-cost”, a spus Jacobs. Pentru moment, Ryanair recunoaste doar sindicatele care reprezinta personalul sau (piloti si echipaj de cabina). Cei care fac apel la aceasta greva nu sunt recunoscuti. La inceputul lunii iunie, doua sindicate de echipaj de cabine au fost recunoscute de catre Ryanair in Italia, o premiera.

author avatar
Bogdan Borcea
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger