AcasăNewsRuxandra Dragomir: Cancerul de san descoperit la timp poate insemna o viata...

Ruxandra Dragomir: Cancerul de san descoperit la timp poate insemna o viata salvata!

Ruxandra Dragomir Ilie, fondatoarea asociatiei „Inimi pentru sport” si presedintele FRT, le transmite femeilor sa-si faca analize la san cat mai des, pentru ca, descoperit la timp, cancerul de san se poate trata.

Zilele trecute, fosta tenismena a fost prezenta la ceremonia in cadrul careia au fost inmanate protezele mamare femeilor bolnave de cancer la san, care au obtinut donatiile. Ruxandra Dragomir a atras atentia ca este foarte important ca persoanele de sex feminin sa-si faca de cel putin doua ori pe an controlul mamar. „Singura metoda eficienta de combatare a acestei boli este detectarea ei cat mai precoce pentru a putea fi tratata cu succes. Cancerul la san descoperit la timp poate insemna o viata salvata”, a spus presedintele Federatiei Romane de Tenis, in cadrul discursului sau.

De asemenea, Ruxandra Dragomir Ilie a participat, in luna septembrie, alaturi de familia sa la crosul impotriva cancerului la san. „A fost o onoare pentru mine sa ma alatur acestui demers nobil, care are ca principal scop salvarea de vieti. Pentru ca asta inseamna de fapt crosul Casiopeea: trage un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta lipsa de activitate sportiva”, a precizat fondatoarea asociatiei „Inimi pentru sport”.

author avatar
Alina Costache
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger