AcasăNewsRuslan Popa, aliatul PSD de peste Prut, stoarce milioane de euro din...

Ruslan Popa, aliatul PSD de peste Prut, stoarce milioane de euro din contracte cu Enel si GDF Suez

Ruslan Popa este cel care a adus in locul casieriilor clasice terminalele Rompay

Un politician din Republica Moldova, cunoscut simpatizant al Partidului Social Democrat din Romania, este in spatele unor afaceri de milioane de euro. Ruslan Popa este cel care a lasat pe drumuri mii de angajati de la GDF Suez si Enel, montand celebrele terminale care au dus la desfiintarea casieriilor.

Ruslan este presedintele „Congresului popoarelor Moldovei”, ONG detinut de Igor Dodon, seful PSRM

Anul acesta, mii de angajati Enel si GDF Suez au ajuns muritori de foame, intrucat clasicele casierii s-au desfiintat, acestea fiind inlocuite cu terminale oferite exclusiv de firma Rompay Solutions SRL.

Pensionarii nu mai stau la coada la casierie, ci la terminalul electronic

Reporterii „National” au aflat ca in spatele intregii afaceri este un influent politician din Republica Moldova, Ruslan Popa, care este un simpatizant al Partidului Social Democrat.

Ruslan Popa este cel care a adus in locul casieriilor clasice terminalele Rompay

Ruslan, care mai detine o firma, All Biz, inregistrata la Chisinau, a fondat Rompay Solutions in 2009 si a anuntat ca va monopoliza acest segment de piata, tintele declarate fiind inca de atunci GDF Suez, Enel, Orange, Vodafone, Cosmote, Romtelecom si CFR. Brusc, Ruslan Popa a incheiat contracte cu marile companii si a invadat piata cu terminale, „usurand plata facturilor”. Din pacate, terminalele lui Ruslan nu ofera rest, iar pensionarii si clientii „certati” cu tehnologia s-au declarat indignati de faptul ca au fost desfiintate clasicele casierii.

Presedinte al „Congresului popoarelor Moldovei”

In afacerea in care se invart de milioane de euro, Ruslan Popa este asociat cu doi conationali – cetateanul  moldovean Serghei Popa si Sergiu Druta, nascut la Chisinau si devenit intre timp cetatean roman. In mod bizar, in documentele aflate la Registrul Comertului, Serghei Toma s-a legitimat, intr-un interval de sase luni, cu doua pasapoarte diferite, ambele aflate in perioada de valabilitate, ceea ce conduce la ipoteza ca unul dintre documente ar putea fi pasaport de serviciu sau…diplomatic. Asta excluzand ipoteza ca ambele ar fi pasapoarte simple, acest lucru fiind ilegal. Boss-ul firmei Rompay, Ruslan Popa, este cunoscut in Republica Moldova drept un politician influent si un prosper om de afaceri. Socialist convins, este considerat omul de baza  al Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) si conduce ONG-ul  „Congresul popoarelor Moldovei”, detinut de Igor Dodon, liderul formatiunii politice.

author avatar
Narcis Voica
2.359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger