AcasăNewsRusii vor un Las Vegas in loc de Vladivostok

Rusii vor un Las Vegas in loc de Vladivostok

Vladimir Putin pariaza pe una dintre cele mai secretizate zone din Rusia, unde este stocat o mare parte din arsenalul nuclear, pentru a atrage investitorii si bogatii din Asia si vrea sa deschida un centru de cazinouri si jocuri de noroc.

Dupa ce scaderea pretului petrolului si sanctiunile din partea Vestului au lovit Rusia, Putin a redeschis Vladivostok-ul, un oras-port de 600.000 de oameni, renuntand la restrictii si introducand protectii legale fara precedent pentru investitori, in speranta ca va crea un Las Vegas langa Moscova. Totusi, planul nu este lipsit de riscuri. Prin incercarea de a atrage investitori din Asia, Rusia ar putea deveni dependenta de banii din China. „Vin chinezii! Au inteleg sa Rusia este slabita, ca China se intareste si ca pot prelua controlul acestor teritorii in urmatorii 100-150 de ani”, a spus Nikolai Markovtsev, fost avocat.​

Noul Vegas

Vladivostok este un oras in Rusia  situat in regiunea Primorie din Siberia de est si este principalul port al Federatiei Ruse la Oceanul Pacific, detinand flota maritima comericiala si militara din Pacific. Fortareata navala Vladivostok a fost infiintata in anul 1859 de Contele Nikolai Muraviov-Amurski, care a numit-o astfel dupa fortareata similara Vladikaukaz. Statutul orasului de port permanent in Pacific a fost garantat in 22 aprilie 1880. Stema orasului a fost adoptata in anul 1883 si reprezinta un tigru siberian.

author avatar
Tudor Borcea
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger