AcasăNewsRusii si-au intarit pozitiile in Siria

Rusii si-au intarit pozitiile in Siria

Fregata militara Iaroslav cel Intelept, una din navele trimise in Siria

Rotatia navelor rusesti din portul sirian Tartus inseamna, de fapt, inlocuirea unora de mici dimensiuni, cu unele de anvergura.

Fregata militara Iaroslav cel Intelept, una din navele trimise in Siria

Cert in Marea Mediterana la acest moment este faptul ca americanii si-au retras navele de razboi, iar rusii au trimis unele de performanta.

Doua flotile, nu una

Surse de la Moscova, citate de Debka, spun ca este vorba de doua flotile trimise in Siria. Prima este compusa din doua nave de asalt, un petrolier si o nava de escorta, detasate din Flota Marii Baltice, pentru o posibila evacuare a vreo 20.000 de cetateni rusi. O fi suma asta predestinata tarilor cuprinse de revolutii? O a doua flotila este condusa de nava antisubmarine Severomorsk, care este in drum spre Golful Oman, in apropierea Golfului Persic. Si in apropiere de Iran, bineinteles. Navele destinate Siriei sunt Kaliningrad si Alexander Sabalin, convertita si rebotezata Iaroslav cel Intelept, plus petrolierul militar Lena. Acestea din urma, spun analistii militari, nu se potrivesc deloc misiunilor de „evacuare a cetatenilor”, asa cum a asigurat ministrul rus al Apararii, Sergei Soigu. „Vorbim de o intarire navala masiva a rusilor langa coastele Siriei”, scrie Debka. Plus 520 de militari si 25 de cisterne amfibii.

Rusii au dus si rachete Iskander

Pe de alta parte, doar avioanele rusesti mai au activitate pe aeroporturile din Damasc si Alep. Zilnic sosesc avioane cu transporturi de arme si munitie pentru armata lui Bashar al-Assad, scrie Debka. Navele au dus si 24 de sisteme de rachete de croaziera Iskander 9k720, „pentru care Patriot nu are solutii”. Miza pentru toate partile implicate in conflict este una singura, momentan: cine ajunge primul la depozitele cu arme chimice!

author avatar
Adina Mutar
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger