AcasăNewsRusii si americanii, pe aceeasi frecventa pe cerul sirian

Rusii si americanii, pe aceeasi frecventa pe cerul sirian

Operatiunea comuna s-a bazat pe memorandumul cu privire la securitatea zborurilor deasupra Siriei

Fortele aeriene ruse si americane au  efectuat un prim antrenament comun in Siria, facand schimb de informatii asupra parametrilor de zbor, a informat seful principalului centru al comandamentului Statului Major rus, generalul Andrei Kartapolov.

Operatiunea comuna s-a bazat pe memorandumul cu privire la securitatea zborurilor deasupra Siriei

”Echipajele avioanelor rusesti si cele americane s-au apropiat la o distanta minima de securitate (5.500 metri), au stabilit un contact pe o frecventa stabilita inainte si au facut schimb de informatii cu privire la parametri de zbor, in rusa si in engleza”, a declarat Kartapolov, informeaza Russia Today. Dupa intoarcerea pilotilor la centrul de comandament al aviatiei ruse de la baza Hmeimim din Siria si, respectiv, centrul american de operatiuni strategice din Qatar, a avut loc un debriefing, via unei linii de comunicatie directe. Omologul lui Kartapolov de la Pentagon, Michelle Baldanza, a precizat ca antrenamentul a durat cateva minute si a avut ca obiectiv stabilirea unei scheme elaborate de contact in caz cand avioanele celor doua parti se intersecteaza in timpul operatiunilor militare.

Moscova se lauda cu 2.000 de tinte jihadiste lovite

Fortele aeriene rusesti au facut 1.631 de iesiri si au lovit peste 2.000 de pozitii ale ISIS si Front al-Nosra in Siria, de la debutul campaniei militare in aceasta tara, a informat Statul Major General al aviatiei rusesti. Avioanele rusesti Su-25, Su-24M, Su-34 si Su-30 SM au distrus 287 de posturi de comandament, 52 tabere de antrenament jihadiste, 55 de depozite cu material militar dar si 40 de uzine aflate sub controlul teroristilor.

author avatar
Tudor Borcea
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger