AcasăNewsRuşii s-au enervat că un parc din sectorul 2 al Bucureştiului îşi...

Ruşii s-au enervat că un parc din sectorul 2 al Bucureştiului îşi schimbă denumirea

parculRuşii s-au enervat că un parc din sectorul 2 al Bucureştiului îşi schimbă denumirea

Parcul „Tolbuhin” din sectorul 2 al Bucureştiului este pe care să-şi schimbe numele în „Grădina Mătăsari”. Asta i-a enervat pe ruşi. Iniţiativa le aparţine celor de la USR-PLUS.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, spune că autoritățile guvernului rus au fost ”șocate” de decizia de la București și avertizează că o astfel de dorință a fost sortită eșecului în 2017, când s-a încercat același lucru.

Zaharova consideră decizia aleșilor USR-PLUS „un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe”.

De ce sunt ruşii atât de deranjaţi?

Am fost literalmente șocați de cererea Consiliului Municipal al unui sector din București de a redenumi parcul numit după mareșal Fiodor Ivanovici Tolbuhin din centrul orașului, sub pretextul că comandantul sovietic ar fi participat la schimbarea sistemului de guvernământ în România.

Apropo, nu este prima dată când se încearcă să i se scoată numele de pe harta Capitalei. În 2017 asemenea planuri au eșuat, vă reamintesc.

Aș dori să vă reamintesc, de asemenea, că la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial comandantul nostru remarcabil a condus operațiunile de alungare a trupelor hitleriste de pe teritoriul României, iar în mai 1947 regele României i-a decorat cu Ordinul Mihai Viteazul „pentru serviciile excepționale aduse țării, în acțiunea de eliberare de sub jugul fascismului german„, a spus Maria Zaharova.

Ruşii, prin vocea acestei purtătoare de cuvânt, speră ca proiectul să nu fie pus în aplicare: „Aș dori să sper că autoritățile de la București de această dată își vor demonstra bunul simț și nu vor fi conduse de provocatori.

Totuși, în domeniul activității comemorative de cinstire a ostașilor căzuți noi și colegii noștri români avem multe interese și sarcini interconectate„.

 

author avatar
Andrei Ștefan
612 afisari

7 COMENTARII

  1. Daca vrea sa renodam relatiile nu poti sa fii sinistru sa infingi sulita in coasta si mai adanc, inca o data, prin mucosenia eliberarii de nazism cand noi l-am iubit pe domnul Hitler. AU ELIBERAT PRIN STALINISM= cu 0 eliberarea lor .
    Trebuia batuta moneda pe ce ne apropia nu pe ce ne distanteaza, pe sacrificiul osteanului imperiului rus in marele razboi in Moldova, pana la marea retragere si la revolta rosie. Sa numesti un parc Marele duce Nicolaie sau Imparatul Romanov zic ca e onoare pentru toti decat o zeflemea niste muci scuipati de o purtatoare sarmana cu duhul ce si mai mult intinde mucii pe istorie… Asa parcul poarta un nume romanesc ce va baga in ceata si mai tare.

  2. Adevarul.ro , azi , 12 Martie 2021 , ora 17:20 , articol de Andreea Ghiorghe : ” Rusia atrage atentia Romaniei dupa decizia de a schimba denumirea unui parc ”. Comentariile la acest articol din Adevarul.ro sunt edificatoare .

  3. Trebuie denumit Regina Maria cel mai tare maresal din lume care a bagat Sua in razboi altfel domnul Putin se chema her Vladimiritz.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger