AcasăNewsRusii fac praf produsele agricole olandeze

Rusii fac praf produsele agricole olandeze

Seful Serviciului Federal de Control Sanitar al Rusiei, Ghennadi Oniscenko, considera ca produsele agricole provenite din Olanda pot fi periculoase.

Rusii considera riscante produsele agricole olandeze

Oniscenko atrage atentia asupra riscului folosirii legumelor olandeze, din cauza ca aceasta tara face tot felul de experimente ilegale.

Nu se stie ce exporta olandezii

Ghennadi Oniscenko

Unul dintre studiile incriminate este cel privind mutatiile tulpinei gripei aviare (H5N1). „Ne rezervam dreptul sa fim prudenti fata de toate livrarile de produsele agricole din aceasta tara, ca nu se stie ce ne trimit”, a declarat Oniscenko. Rusia este ingrijorata ca Uniunea Europeana nu a depistat nici pana in prezent cauza episodului viral de Escherichia coli (E. coli) de anul trecut din Europa, care a provocat moartea a 35 de persoane. La forumul international care s-a desfasurat intre 6-9 mai, la Amsterdam, Institutul Koch din Germania a prezentat un raport cu privire la epidemia de E.coli de anul trecut, dar nu a dat un raspuns clar cu privire la cauzele care au dus la izbucnirea focarelor infectioase, respingand ultima „versiune”, aceea ca epidemia ar fi fost provocata de produse agricole provenind din Egipt.

Amenintare la adresa securitatii nationale

Oniscenko a atras atentia ca Olanda, unul dintre cei mai importanti furnizori de legume in UE, desfasoara activitati de cercetare de natura ilegala. „De exemplu, modifica caracteristicile virusului gripei aviare in sensul amplificarii agresivitatii impactului acestuia fata de tulpina originara. Consideram ca trebuie sa ne lamurim pentru ce se fac toate aceste experimente si cat de mult este amenintata securitatea nationala a Rusiei”, a mentionat responsabilul rus.

author avatar
Adina Mutar
666 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger