AcasăNewsRusii au testat „atacul preventiv” asupra scutului antiracheta al NATO

Rusii au testat „atacul preventiv” asupra scutului antiracheta al NATO

Rusii considera ca americanii le-au pus prea multe „monitoare” in coaste

Rusia a efectuat cu succes lansarea unei noi rachete intercontinentale, al carei obiectiv este contracararea sistemului de aparare antiracheta al NATO din Europa.

Rusii considera ca americanii le-au pus prea multe „monitoare” in coaste

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Vadim Koval. Lansarea a fost efectuata de pe o platforma mobila, de pe cosmodromul din Plesetk, nordul Rusiei si a atins zona tinta de pe poligonul Kura, in Kamceatka, Extremul Orient rus. Primul test cu noua racheta strategica rusa, o racheta sol-sol, o versiune imbunatatita a rachetei intercontinentale Topol-M, cu o raza de actiune de peste 10.000 km, se soldase cu un esec. Mai multi oficiali rusi au declarat ca racheta testata ieri a fost conceputa pentru a contracara sistemul de aparare antiracheta al NATO in Europa, a carui prima faza a fost declarata operationala duminica, la summitul Aliantei de la Chicago.

Pana vin americanii, vin rusii

Rusia considera ca inamicul caruia i-ar fi destinat scutul NATO din Europa, Iranul, este o acoperire pentru adevaratul motiv al Aliatilor, scrie Pravda. Iranul nu are rachete care sa necesite un astfel de scut si nu are nici tehnologia necesara sa le fabrice in viitorul apropiat. Ramane ca obiectiv doar „apropierea” de zonele strategice ale Rusiei. Primele doua faze ale sistemului de aparare european nu prezinta niciun pericol pentru rachetele rusesti si pentru submarine. Insa, ultimele doua faze intra in faza de risc pentru rusi, dupa cum subliniaza Pravda. Ce vor face pentru a inlatura riscul? A spus-o seful Marelui Stat Major al Armatei Federatiei Ruse, generalul Nikolai Makarov: „In cazul exacerbarii situatiei, Rusia va fi pregatita sa atace preventiv sistemul defensiv european. SUA e departe, peste ocean, asa ca Bulgaria si Romania vor trebuie sa se descurce”!

author avatar
Adina Mutar
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger