AcasăNewsRusii au furat cutiile negre si trupurile pasagerilor din avionul doborat in...

Rusii au furat cutiile negre si trupurile pasagerilor din avionul doborat in Ucraina

Trupurile neinsufletite ale victimelor din avionul malaezian au fost luate duminica de la locul prabusirii de catre rebeli.

Cadavrele cadeau din cer in gradinile oamenilor

Teroristii preseaza autoritatile de la Kiev sa inceteze operatiunea militara impotriva regiunilor separatiste, ca o conditie pentru a permite accesul expertilor internationali.

Rebeli beti au adunat cadavrele „intregi” si le-au urcat in tren

Echipele internationale de investigatori n-au fost lasate sa cerceteze

Cadavrele intregi de la locul unde a fost doborat avionul Boeing 777 cu 298 de persoane la bord au fost incarcate duminica in vagoane frigorifice intr-o statie feroviara din orasul Torez, de catre luptatorii rebeli. Un martor ocular a declarat ca a vazut cinci astfel de vagoane, dintre care unul parea sa aiba pornita instalatia de racire. „Sunt cadavre. Le-au adus in cursul noptii”, a declarat un salariat al statiei feroviare.  Vagoanele au fost trimise in directia Ilovaisk, un oras situat spre est in apropierea granitei cu Rusia. Aceasta actiune a fortelor separatiste tensioneaza si mai tare situatia. Un purtator de cuvant militar din partea autoritatilor de la Kiev a declarat ca se stie doar unde se afla 38 de cadavre, care au fost transportate la un spital regional, de celelalte nu se stie nimic. OSCE a anuntat ca observatorii sai au fost informati ca 169 de cadavre au fost ridicate de la locul prabusirii avionului malaezian, fiind plasate in vagoane frigorifice in asteptarea expertilor internationali. Numai ca echipele de experti internationali nu sunt lasate sa se apropie nici de zona prabusirii. Rebeli beti trag periodic in aer, ca sa demonstreze ca zona e periculoasa, nimeni nu trebuie sa intre. Mai sunt cadavre care inca zac pe camp si prin gradinile oamenilor, rebelii instruiti de Moscova nepermitand ridicarea acestora.

Moscova „a pitit” si cutiile negre

Rebelii au furat cadavrele intregi si le-au incarcat in vagoane frigorifice

Atitudinea absolut inexplicabila fata de un incident atat de grav, cu impact asupra mai multor natiuni, este dictata de rusi. Intentia Kremlinului este de a distruge cat mai multe probe de la locul prabusirii avionului, probe care ar putea dovedi categoric modul in care a fost doborat, cu o racheta sovietica. Serviciul de Securitate al Ucrainei a facut publica o noua conversatie telefonica intre separatisti. In interceptare, comandantul batalionului „Vostok” al organizatiei teroriste din autoproclamata republica Donetk, Alexandr Hodakovsckii, cere informatii despre „cutiile negre” ale avionului doborat, precizand ca acestea sunt solicitate de Moscova. Hodakovsckii ii atentioneaza pe combatanti sa nu dea aceste probe in „maini straine”.

Rusii au retras sistemele BUK din zonele separatiste

„Rusia a oferit sisteme sofisticate de rachete insurgentilor prorusi din estul Ucrainei”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informatii americane pentru The Washington Post. „Acum au retras din teatrul de operatiuni cel putin trei sisteme de rachete de tip Buk. Serviciiile secrete americane aveau indicii de circa o saptamana ca astfel de sisteme fusesera aduse in Ucraina”. Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaysian a fost doborat cu o racheta de tip Buk SA-11, de fabricatie ruseasca. Administratia de la Kiev afirma ca echipajul care a lansat racheta spre avionul de pasageri malaezian era format din cetateni rusi, „gorilele in stare de ebrietate” nefiind in stare de asemenea performanta. La randul sau, Rusia acuza autoritatile de la Kiev ca ar avea sisteme de rachete de tip Buk chiar in zona in care a fost doborat avionul. Tipic „putinesc”. Asa cum ne-a obisnuit deja din conflictul din Siria, Putin da vina pe cealalta parte ca a produs o tragedie. Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat ca „dovezile arata ca avionul a fost doborat de o racheta sol-aer lansata dintr-o zona ucraineana aflata sub controlul separatistilor prorusi”. Oricum, Moscova considera ca Administratia de la Kiev poarta intreaga responsabilitate pentru doborarea avionului malaezian, argumentand ca Ucraina nu ar fi trebuit sa permita trecerea unui avion de pasageri deasupra unei zone afectate de un conflict militar. „Este necesar sa investigam nu doar prabusirea propriu-zisa, ci si modul in care autoritatile aeronautice ucrainene si-au indeplinit obligatiile profesionale”, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin.

Rebelii au furat cardurile pasagerilor decedati

Rebelii au luat cardurile pasagerilor decedați

Intreaga lume este oripilata de modul in care se comporta  teroristii care au doborat avionul. Poate ca l-au doborat confundandu-l cu unul militar, dar dupa ce au aflat ce au facut, au continuat sa arate orice lipsa de respect si de bun simt fata de o asemenea tragedie.  Bancile olandeze au anuntat ca iau masuri preventive dupa ce au fost informate ca au fost furate carduri de credit de la locul prabusirii avionului. „Mass-media internationala a raportat ca au fost furate carduri bancare ale victimelor”, a declarat asociatia olandeza a bancilor intr-un comunicat. „De aceea, se iau masurile preventive necesare, iar eventualele pierderi suferite de familiile victimelor vor fi rambursate.”

[youtube]PkhC74W6e8c[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
709 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger