AcasăNewsRusii anunta ca Bashar al-Assad vrea sa predea puterea

Rusii anunta ca Bashar al-Assad vrea sa predea puterea

Contact. Bogdanov si Bashar discuta permanent despre predarea puterii

Intr-un interviu pentru ziarul saudit Al-Watan, adjunctul ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, a anuntat ca presedintele Siriei vrea sa predea puterea.

Contact. Bogdanov si Bashar discuta permanent despre predarea puterii

Bogdanov a mai facut o dezvaluire, anume ca fratele lui Bashar, Maher Al-Assad, comandantul Diviziei a IV-a si al Garzii Republicane, se zbate intre viata si moarte.

Maher Assad si-a pierdut picioarele

Fratele presedintelui si-a pierdut ambele picioare in atentatul sinucigas comis la Damasc, la 18 iulie, de catre un militar din Garda Republicana. Conform declaratiilor lui Bogdanov, starea lui Maher este foarte grava. Pana acum nu s-a stiut cu certitudine daca Maher fusese prezent la reuniune. Mihail Bogdanov a cerut ca decizia lui Bashar de a preda puterea „sa fie abordata rapid, pentru a se gasi o solutie la actuala criza”. „Avem contacte zilnice cu opozitia si cu Guvernul sirian, care asteapta reactia internationala ”, a subliniat Bogdanov.

Alep, aproape „sterilizat” de rebeli

Reactia internationala nu da semne ca tine cont de spusele diplomatului rus. Uniunea ministeriala pregatitoare a summitului islamic de la Mecca a recomandat ieri suspendarea Siriei din Organizatia de Cooperare Islamica (OCI), o masura la care Iranul s-a opus. Presedintele american era presat de democrati sa ia masuri ferme pentru indepartarea  presedintelui sirian de la putere, prin instituirea unei zone de interdictie aeriana. Rebelii sirieni din Alep urlau ca pierd orasul fara ajutor, iar Debka informa ca vor primi 20 de tancuri T-62, de provenienta ruseasca, cumparate de Qatar din Libia si incarcate deja in portul turcesc Iskenderun. Pana atunci, se pare ca nici lansatoarele Stinger n-au ajuns la ei, orasul fiind inconjurat de trupele lui Bashar, care au „sterilizat” Salah al-Deen, unde se concentrasera rebelii.

author avatar
Adina Mutar
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger