AcasăNewsRusia, SUA si Coreile se pregatesc de razboi

Rusia, SUA si Coreile se pregatesc de razboi

Declaratiile belicoase ale celui mai iubit fiu al Coreei de Nord, Kim Jong-un, au pus pe jar ditamai natiunile. Vladimir Putin a ordonat manevre militare in Marea Neagra, iar SUA face acelasi lucru in Coreea de Sud, lansand „la intimidare” bombardierele invizibile.

Zeci de astfel de nave vor face manevre in Marea Neagra

Aparent doar pentru a verifica viteza si forta de reactie a armatei ruse, Vladimir Putin a dat ordin flotei marinei militare stationate in portul Sevastopol sa efectueze manevre militare in Marea Neagra. Conform precizarilor purtatorului de cuvant al liderului de la Kremlin, la manevre  – care sunt considerate un lucru uzual la Moscova –  vor participa 36 de nave militare, desfasurate in Sevastopol si Novorossiisk, precum si unitati ale aviatiei, numarul militarilor angrenati ridicandu-se la 7.000. Potrivit presedintiei ruse, participarea unui  numar atat de „redus” de tehnica de lupta si de militari nu necesita instiintarea Comandamentului NATO. Asa o fi, dar, „absolut” intamplator, manevrele lui Putin au loc in acelasi timp cu ale SUA in Coreea de Sud.

Avioanele americane, pregatite sa atace Coreea de Nord

Manevre americane in vazduh coreean

Doua bombardiere „invizibile” B-2 Sprint, ce nu pot fi detectate pe radar, au fost trimise in aplicatia lor anuala (la fel ca si cea a rusilor) pe cerul Coreei  de Sud. Avioanele o autonomie de 11.000 de kilometri si participa la misiuni speciale de bombardare strategica, de la mare altitudine (pana la 15.000 de metri), in spatele liniilor inamicului. Un B-2 Sprint poate  transporta pana la 18 tone de armament conventional sau nuclear, de exemplu, 16 bombe de 900 de kilograme ghidate prin satelit sau opt bombe de tip GBU-37 antibuncar.

Washingtonul sprijina neconditionat Seulul

Dupa ce Phenianul a anuntat ca va lansa atacuri cu rachete spre SUA, Hawaii, Coreea de Sud si Guam, oficialii de la Washington au luat legatura telefonic cu cei de la Seul. Luand pozitie fata de amenintarile nord-coreene, secretarul american al Apararii Chuck Hagel a reafirmat „angajamentul neclintit al SUA de aparare a Coreei de Sud”. In restul Chinei, vreme frumoasa…

author avatar
Arpad Dobre
1.306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger