AcasăNewsRusia stă pe un butoi cu pulbere: apropiaţii lui Alexei Navalnîi, băgaţi...

Rusia stă pe un butoi cu pulbere: apropiaţii lui Alexei Navalnîi, băgaţi la închisoare!

fsbRusia stă pe un butoi cu pulbere: apropiaţii lui Alexei Navalnîi, băgaţi la închisoare!

Evenimentele din Rusia au luat o nouă turnură după ce Ivan Pavlov, avocatul lui Alexei Navalnîi, a fost băgat la închisoare! El reprezintă organizaţiile opozantului lui Putin.

Avocatul a fost arestat vineri într-un hotel din Moscova de către Serviciul federal de securitate (FSB), au anunţat colegii săi din ONG-ul Komanda 29 (Echipa 29), care reprezintă şi organizaţiile opozantului Alexei Navalnîi vizate de interzicerea activităţilor în urma acuzaţiilor de extremism.

Conform surselor, FSB a efectuat şi o percheziţie. Nu există deocamdată o confirmare oficială a arestării lui Ivan Pavlov. Potrivit colegilor săi, Pavlov este acuzat de dezvăluire de date dintr-o anchetă preliminară.

Organizaţiile lui Navalnîi, extremiste?

Organizaţiile lui Alexei Navalnîi sunt ameninţate că vor fi declarate „extremiste” în urma unei solicitări în acest sens a parchetului la jumătatea lunii aprilie, ceea ce ar duce la interzicerea lor în Rusia şi riscul pentru colaboratorii lor de a primi pedepse grele de închisoare.

Justiţia a ordonat deja luni suspendarea activităţilor Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) şi a birourilor lui Alexei Navalnîi din întreaga Rusie. Acestea au anunţat imediat că-şi vor înceta activităţile în forma actuală pentru a-şi proteja colaboratorii.

Ruşii au o problemă cu avocaţii. Aceştia din urmă denunţă în mod repetat că sunt supuşi persecuţiilor în cursul unor demersuri juridice potenţial explozive din punct de vedere politic. Autorităţile sunt criticate la nivel internaţional pentru obstrucţionarea avocaţilor în munca lor.

author avatar
Andrei Ștefan