AcasăNewsRusia spune adio Kalasnikovului

Rusia spune adio Kalasnikovului

Mihail Kalasnikov tinand in brate copilul teribil al infanteriei ruse

Era faimoasei arme de asalt AK-47 in varianta clasica s-a sfarsit in armata rusa. Ministerul Apararii a decis ca fortele armate sa fie dotate cu noile arme AK-12 si AK-15 (fabricate de uzina Kalasnikov) si cu AEK-971 si AEK-973 (fabricate de uzina Degtiarev).

Mihail Kalasnikov tinand in brate copilul teribil al infanteriei ruse

Cele patru noi arme de asalt si-au incheiat testele (in special in Siberia) pentru a se stabili daca pot face parte din echipamentul individual de combat ”Ratnik” destinat soldatilor viitorului. Armele fabricate de grupul Kalasnikov vor dota trupele in timp ce ale uzinei Degtiarev unitatile speciale ale ministerului Apararii. Echipamentul individual ”Ratnik” include, intre altele, un exoschelet, comunicatii, microroboti si mini drone.

AK 12 este urmasul batranului AK 47

Chiar daca este o arma fiabila, Kalasnikovul clasic nu mai prezenta caracteristicile de ergonomie si de exploatare cerute de standardele armelor de asalt pentru secolul 21. Insa armata rusa a dat asigurari nostalgicilor ca batranul Kalasnikov nu va disparea rapid, ci trecerea la noile modele se va face in ani de zile, mai ales ca Apararea a semnat cu Kalanikov un contract pentru imbunatatirea variantei AK-74. AK-12 foloseste 30 cartuse de calibrul 5,45×39 mm, cu o cadenta de tir de 650 de focuri/minut. AK-15 are o cadenta de tir de 700 focuri/min si foloseste cartuse de 7,62 mm. AEK-971 are cadenta de 900 focuri/min si calibrul de 5,45 mm. AEK 973 foloseste cartuse de calibrul 7, 26, avand aceleasi caracteristici.

author avatar
Tudor Borcea
754 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger