AcasăNewsRusia si SUA incep razboiul stelelor

Rusia si SUA incep razboiul stelelor

Laserul american a costat intre 30 si 40 de milioane de dolari, dar un singur foc va costa sub un euro

Bombardierul strategic Tupolev PAK DA care va fi livrat armatei ruse isi va incepe zborurile de testare in 2019, a anuntat comandantul aviatiei cu raza mare de actiune, generalul Anatoli Jiharev. Intre timp, SUA a testat o  noua arma laser ”cu rezultate ce depasesc asteptarile”.

Laserul american a costat intre 30 si 40 de milioane de dolari, dar un singur foc va costa sub un euro

Bombardierul de a cincea generatie, PAK DA, va fi livrat armatei rusesti incepand cu 2023, a anuntat, miercuri, la Moscova, Jiharev. ”Vom moderniza toate avioanele noastre si vom dezvolta noi tipuri de armament, a declarat generalul Jiharev, citat de RIA Novosti. Destinat sa inlocuiasca bombardierele strategice Tu-160 si Tu-95, PAK DA (Complex aerian prospectiv pentru aviatie cu lunga raza de actiune) va avea o amprenta radar slaba si va fi capabil sa depaseasca sistemele de aparare antiaeriana actuale. In plus, va fi dotat cu o arma hipersonica. Aparatul a fost proiectat de biroul de studii Tupolev. ”Industria militara rusa este in masura sa satisfaca toate cerintele armatei nationale”, a declarat si vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

Pac! Si drona cade!

Noul bombardier rusesc se anunta a fi un cosmar pentru defensiva antiaeriana NATO

Testele unei noi arme laser montata pe  o nava de razboi americana au ”depasit toate asteptarile”, a declarat contraamiralul Matthew Klunder, responsabilul cercetarilor navale ale US Marine. Marina americana a difuzat miercuri un video  care arata in premiera noua arma,  Laser Weapon System, montata pe  nava USS Ponce. Invizibila pentru ochiul uman, raza laser puternica de 30 Kw, arunca in aer tinte ca drone sau vase mici. Potrivit proiectantilor, acest laser este destinat in special protejarii navelor de razboi impotriva ”amenintarilor asimetrice” din Golful Persic.

author avatar
Tudor Borcea
601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger