AcasăNewsRusia si-ar putea intari potentialul nuclear in fata amenintarii SUA

Rusia si-ar putea intari potentialul nuclear in fata amenintarii SUA

Rusia acuza America ca nu respecta etapele tratatelor de dezarmare nucleara

Rusia ar putea fi nevoita sa intareasca potentialul nuclear pentru a reactiona la factorii negativi creati de demersurile de la Washington, care risca sa submineze noile etape ale dezarmarii nucleare, a declarat Mihail Ulianov, directorul departamentului de neproliferare si control al armamentului din cadrul MAE rus.

Rusia acuza America ca nu respecta etapele tratatelor de dezarmare nucleara

”Asistam la cresterea unor tendinte negative care submineaza stabilitatea strategica in lume si limiteaza perspectivele dezarmarii nucleare. Trebuie notat ca acesti factori negativi nu sunt creati de catre noi, ci de Statele Unite ale Americii”, a declarat Mihail Ulianov pe marginea conferintei asupra nonproliferarii armelor nucleare organizata de ONU, informeaza RIA Novosti. Ca titlu de exemplu, diplomatul rus a citat demersurile intreprinse de Washington in materie de aparare antirachete, programul american de lovituri planetare rapide, refuzul Statelor Unite de a participa la negocierile privind interzicerea deplasarii de arme in spatiu si de a ratifica tratatul de interzicere completa a testelor nucleare.  Ulianov a mai mentionat si ”un grav dezechilibru in materie de arme conventionale in Europa”. ”Ce fac astazi americanii (…) risca sa priveze de perspective noile etape ale dezarmarii nucleare”, a estimat acesta. Pe de alta parte, Rusia este in egala masura preocupata de misiunile nucleare comune ale NATO in cadrul carora sunt formati aliati care nu dispun de armament nuclear. Potrivit lui Ulianov, Moscova considera ca aceasta practica este o violare direct a tratatului de neproliferare a armelor nucleare. In acelasi timp, diplomatul rus a reamintit ca Rusia a redus de doua ori numarul ogivelor sale nucleare operationale, de la 3.900 la 1.582.

Victoria Nuland, la Moscova

Adjunctul sefului diplomatiei americane, Victoria Nuland, a ajuns ieri la Moscova, astazi fiind programate reuniuni oficiale pe tema acordurilor de la Minsk, a anuntat pentru RIA Novosti purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Moscova, William Stevens. Inainte, Departamentul de Stat american a anuntat ca Nuland se va afla la Moscova, in 17 si 18 mai, pentru a discuta cu mai multi oficiali rusi implementarea acordurilor de la Minsk. Anterior, Victoria Nuland a facut o vizita la Kiev, unde s-a intretinut cu premierul Arseni Iateniuk si cu presedintele Petro Porosenko. ”Cu tarile europene si in format Normandia SUA doresc sa-si aprofundeze participarea la garantia punerii in practica a acordurilor de la Minsk”, a declarat sambata, subsecretarul de stat american la Kiev.

Porosenko a promulgat o lege care interzice propaganda comunista

Presedintele ucrainean a promulgat vineri acte normative care interzic orice fel de propaganda comunista. Statuile lui Lenin vor fi demontate pe tot teritoriul tarii iar numele unor localitati vor fi schimbate. Legile urmaresc ruperea definitiva cu trecutul sovietic, in momentul in care armata lupta cu separatistii in estul tarii, majoritatea nostalgici ai fostului URSS, conflict in care si-au pierdut viata peste 6.200 de oameni incepand cu aprilie 2014. Legile interzic simbolurile sovietice, condamna regimul comunist, deschid arhivele serviciilor speciale si-i recunosc drept combatanti pentru independenta tarii pe nationalistii care au luptat alaturi de nazisti contra ”ocupatiei sovietice”.

Tancul T-14 Armata va primi un tun distrugator

Noul tanc rusesc Armata, care inoveaza prin turela sa nelocuita  si printr-o capsula de siguranta pentru membri echipajului, va primi un tun de calibrul 152 mm conceput pentru obuze capabile sa perforeze un blindaj de un metru grosime. Anuntul a fost facut de vicecpremierul rus, Dmitri Rogozin, intr-un interviu acordat cotidianului Izvestia. ”Am pus la punct un obuz capabil sa penetreze un metru de otel. Va echipa noul tanc Armata”, a spus acesta.

 

author avatar
Tudor Borcea
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger