AcasăNewsRusia si-a testat superarmele in Siria

Rusia si-a testat superarmele in Siria

Loviturile chirurgicale ale aviatiei lui Serghei Soigu...

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a facut un bilant al primului an al operatiunilor Fortelor aerospatiale rusesti in conflictul sirian.

Loviturile chirurgicale ale aviatiei lui Serghei Soigu...

”Utilizarea armelor de precizie, cu raza lunga de actiune (…) a permis stabilizarea situatiei si eliberarea de teroristi a unei mari parti din teritoriul sirian”, a anuntat Soigu, chiar daca pe retelele sociale abunda filmari infioratoare in care apar civili, in special copii, ucisi in urma bombardamentelor. Serghei Soigu a vorbit despre utilizarea noilor rachete X-101, de catre pilotii rusi, in timpul operatiunilor Fortelor aerospatiale in Siria. ”Aparatele strategice ale aviatiei ruse au utilizat in premiera, in situatii reale de lupta, noile rachete X-101, avand o raza de actiune de peste 4.500 kilometri”, a explicat Soigu. Ministrul a adaugat ca, in timpul operatiunilor din Siria, mai multe tipuri de arme moderne rusesti au fost ”testate”, in conditii  dificile de teren desertic, dovedindu-si ”fiabilitatea si eficacitatea”. Serghei Soigu a subliniat si ca ”la ora actuala, firmele complexului militar-industrial sunt pe cale sa creeze arme promitatoare care vor fi curand la dispozitia militarilor”, ”experienta siriana” fiind luata in calcul in cadrul conceptiei noilor modele de armament. Ministrul rus confirma astfel oficial ca interverntia rusa in Siria a fost si este si un poligon de testare ”in situatii reale” cum bine sublinia, a unor noi arme. De notat ca ”teroristii” nu dau semne de descurajare in fata sofisticatei aviatii ruse. Mai mult, ISIS si restul gruparilor jihadiste din Siria nu au avioane, ci numai fortele Coalitiei dirijata de SUA, aviatia rusa si aviatia fortelor guvernamentale siriene.

Assad promoveaza turismul in Alep!

Recent, guvernul de la Damasc a publicat un nou video halucinant care promoveaza turismul in orasul martir Alep. Filmarile insista pe cartierele din vestul orasului, controlate de regimul lui Bashar al-Assad: superbe zone verzi, alei, vile, moschei si monumente intacte, totul prezentat pe fondul muzical din Game of Thrones. Intitulat ”Alep, dorinta de a trai” clipul ocoleste evident partea de est al orasului, bombardata fara incetare, care a devenit un abator uman, in care sunt blocate 250.000 de persoane, din care 100.000 sunt copii. In august, ministerul sirian al Turismului a mai scos un material de promovare, prezentand posibililor turisti statiunea balneara Tartous, controlata de rusi.

 

author avatar
Tudor Borcea
795 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger