AcasăNewsRusia se revolta pe Twitter pentru "Soldati romani, va ordon treceti Prutul!"

Rusia se revolta pe Twitter pentru „Soldati romani, va ordon treceti Prutul!”

traian_basescuRusia se revolta pe Twitter pentru "Soldati romani, va ordon treceti Prutul!"

„Soldati romani, va ordon treceti Prutul!”! Rusia este revoltata de declaratiile presedintelui roman Traian Basescu, potrivit carora si el le-ar fi ordonat militarilor sa treaca Prutul, in 1941, potrivit unui mesaj publicat de purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe Aleksandr Lukasevici, pe contul de Twitter al institutiei.

traian_basescu
Rusia se revolta pe Twitter pentru "Soldati romani, va ordon treceti Prutul!"

Rusia este revoltata ca presedintele roman a declarat ca si el le-ar fi ordonat trupelor sale sa treaca raul Prut pentru a ataca URSS in 1941″, precizeaza mesajul publicat pe Twitter.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la 22 iunie, la B1 TV, ca decizia Regelui Mihai de a abdica a fost „un act de tradare”, el adaugand totodata ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala.

Pe de alta parte, presedintele a reamintit, in contextul unei intrebari, ca se implinesc 70 de ani de la „hai sa-i spunem celebra «Soldati romani, va ordon treceti Prutul!»”.

El a spus ca daca ar fi fost in acel moment istoric ar fi dat acelasi ordin. „Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci probabil ca as fi facut-o”, a spus presedintele Traian Basescu.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
518 afisari

3 COMENTARII

  1. Rusia ar trebui sa-si mentina propriile pareri, nu l-am admirat deloc pe Basescu si nici nu-l admir, dar are dreptate!!! cum mama naibi tot ei sunt victime dupa ce vroiau sa ne ia basarabia??? ce ar vrea? sa ne cerem scuze pentru ce pana la urma? pentru ca am avut un conducator adevarat nationalist si patriot (Maresalul Ion Antonescu) care nu a lasat sa fie furat pamantul nostru romanesc?? pana la urma e foarte normal ca ne-am alaturat germaniei naziste atata vreme cat pe restul ii durea undeva de noi!!! ne place sau nu ei au fost singurii care ne-au ajutat! pentru mine Basescu a castigat putin respect pentru curajul de care a dat dovada. o jumatate de palma data comunismului si tot ei se simt ofensati.

  2. Eu sunt anti-Basescu, dar de data asta ii dau dreptate.
    Maresalul a trecut Prutul pentru a recupera pamanturi romanesti. N-a gresit nici cand a trecut Nistrul, deoarece Moldova tine pana la Bug. Nu gresea nici daca ataca Moscova. Rusii s-au oprit la granitele lor? Nu au mers pana la Berlin? Dar Aliatii, nu au intrat in Berlin? Si atunci numai Antonescu e vinovat ca a trecut Nistrul. Poate a venit vremea sa ne omagiem si noi eroii. Bravo Basescu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger